Nicusor Constantinescu, presedintele suspendat al Consiliului Judetean Constanta (CJ Constanta), va fi cercetat sub control judiciar, potrivit Curtii de Apel Constanta, care a admis solicitarea acestuia de inlocuire a arestului preventiv, in dosarul privind nefinantarea Centrului Militar Zonal.

Magistratii Curtii de Apel Constanta au judecat, vineri, contestatia formulata de avocatii lui Nicusor Constantinescu la decizia Tribunalului Constanta, de mentinere a arestarii preventive in cazul presedintelui suspendat al Consiliului Judetean Constanta. Instanta a admis solicitarea lui Nicusor Constantinescu, astfel ca acesta va fi cercetat sub control judiciar, urmand sa fie eliberat din Spitalul Penitenciar Rahova, unde este incarcerat.

Presedintele suspendat al Consiliului Judetean Constanta a fost adus la Curtea de Apel Constanta, vineri, in jurul orei 11.20, declarand jurnalistilor, la intrare, ca se simte ca intr-un sicriu. ”Ma simt oribil. Ca intr-un sicriu“, a spus el. In sala, el a fost asteptat de sotia sa, de fiica si de mama sa.

Dupa ce a intrat in sala de judecata, Nicusor Constantinescu a refuzat sa-i fie scoase catusele, asa cum cere procedura, solicitand sa fie lasat incatusat. In cele din urma, catusele i-au fost indepartate dupa intrarea judecatorului in sala, la solicitarea acestuia. In timpul sedintei, avocatii lui Nicusor Constantinescu au cerut din nou anularea masurii arestului preventiv si inlocuirea acestuia cu controlul judiciar, in timp ce procurorii DNA au sustinut ca aceasta masura trebuie mentinuta deoarece Constantinescu nu a revenit in tara de bunavoie, ci doar pentru ca ii expirase viza pentru Statele Unite ale Americii. Instanta a ramas in pronuntare, decizia, care este definitiva, fiind dispusa vineri dupa-amiaza.

Nicusor Constantinescu a fost incarcerat la Spitalul Penitenciar Rahova

Nicusor Constantinescu a fost incarcerat la Spitalul Penitenciar Rahova, in baza unui mandat de arestare emis de Tribunalul Constanta privind nefinantarea Centrului Militar Zonal. De asemenea, el este cercetat sub control judiciar in dosarul in care este judecat pentru ca nu s-a supus controlului Curtii de Conturi, decizia fiind luata de Curtea de Apel Bucuresti, care i-a admis o contestatia la masura arestarii, dispusa initial si in acest dosar.

Intr-o declaratie de presa transmisa miercuri din penitenciar, Nicusor Constantinescu a sustinut ca este victima deciziilor contradictorii ale instantelor, fiind anchetat sub control judiciar intr-un dosar si arestat preventiv in altul. Nicusor Constantinescu a stat mai multe luni in SUA, invocand faptul ca nu poate calatori cu avionul, intrucat se operase de cancer. In acest context, Romania a cerut autoritatilor americane extradarea presedintelui suspendat al CJ Constanta, insa solicitarea s-a lovit de un refuz. Ulterior, edilul suspendat a fost gasit in Turcia si retinut de autoritatile de acolo. O zi mai tarziu, in 6 noiembrie, Constantinescu a revenit in tara, fiind imediat preluat de politisti si dus la Tribunalul Bucuresti, pentru confirmarea mandatului de arestare emis in lipsa sa.

In perioada in care Nicusor Constantinescu s-a aflat in SUA, dupa emiterea primului mandat de arestare pe numele sau, in 23 iunie, reprezentantii Consiliului Judetean Constanta au trimis mai multe scrisori la care erau atasate documente medicale pentru a demonstra ca presedintele CJ nu poate fi transportat in tara si ca neefectuarea terapiei ii poate pune viata in pericol. De asemenea, Nicusor Constantinescu a trimis si el din SUA un comunicat de presa in care sustinea ca a informat mai multe institutii, intre care Ambasada SUA si Departamentul de Stat al SUA, despre ”deciziile abuzive” luate impotriva sa.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Legal Business »



Setari Cookie-uri