Stefan Zoller, fost director al EADS Germania, ar fi fost pus sub acuzare in dosarul privind darea de mita pentru obtinerea unor contracte in Romania si Arabia Saudita, potrivit unor surse citate de publicatia Der Spiegel.

Stefan Zoller, fost director al EADS Germania pana in 2012, este una dintre persoanele puse sub acuzare in dosarul de coruptie care vizeaza concernul Airbus Group (fost EADS), relateaza Der Spiegel, citand surse anonime, scrie Mediafax.

Dosarul se refera la dare de mita pentru obtinerea a doua contracte privind sisteme de securizare a frontierelor in Romania si Arabia Saudita. Intrebat de Der Spiegel, Zoller a negat faptul ca ar fi fost la curent cu presupusa dare de mita, precizand ca, in calitate de fost director al EADS Germania, "are tot interesul" ca acest caz sa fie elucidat.

Publicatia germana precizeaza ca informatia nu a fost confirmata de Parchetul din München, cel care ancheteaza dosarul. Parchetul din München a efectuat, saptamana trecuta, perchezitii la concernul Airbus in dosarul privind darea de mita pentru obtinerea unor contracte in strainatate si pentru evaziune fiscala.

Mai multe perchezitii au fost facute si in octombrie la sediile si filialele Airbus Defence und Space GmbH din München, Ingolstadt, Ulm si Friedrichshafen. In urma acestor perchezitii, Airbus Defence und Space a lansat o ancheta interna, potrivit AFP. "Am lansat o ancheta interna", a declarat, pe 4 decembrie, pentru AFP un purtator de cuvant al Airbus Defence und Space.

Totodata, Parchetul din München a confirmat pentru AFP ca exista suspiciuni de coruptie vizeaza contracte incheiate cu Arabia Saudita si Romania. "Mai putin de zece persoane sunt vizate de ancheta", a precizat Parchetul, fara sa confirme valoarea contractelor incriminate.

Potrivit unor informatii publicate pe 3 decembrie de cotidianul "Süddeutsche Zeitung", EADS ar fi dat mita pentru obtinerea unor contracte in Romania si Arabia Saudita. Divizia pentru Aparare a Airbus Group, care se numea pe atunci EADS, a obtinut in 2009 un contract in valoare de aproximativ doua miliarde de euro cu Arabia Saudita pentru a-i furniza grilaje de protectie si tehnica de supraveghere ultramoderna pentru cei aproximativ 9.000 de kilometri de frontiera, mai scria "Süddeutsche Zeitung".

Der Spiegel noteaza ca in cazul Romaniei este vorba de un contract in valoare de sute de milioane de euro, incheiat in 2004, contractul respectiv fiind anchetat si de autoritatile anticoruptie de la Bucuresti. Mita ar fi fost data prin intermediul a doua firme de consultanta din Bucuresti iar in afacere ar fi implicati mai multi politicieni, mai precizeaza publicatia germana.

Sursa foto: Mita/Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Legal Business »



Setari Cookie-uri