Domeniul litigiilor este efervescent in piata de avocatura, cu o mare apetenta in randul creditorilor care au de recuperat creante, a partilor in contracte care vor sa conteste o clauza sau a executarilor silite, printre multe altele, sustine Ion Dragne, managing partner in cadrul societatii de avocatura Dragne si Asociatii.

  • Am avut posibilitatea sa vad justitia, piata avocaturii de instanta si formele de exercitare a profesiei schimbandu-se din 10 ianuarie 1995 de cand sunt avocat de instanta.
  • Litigiile aduc 70% din venituri si 70% din proiecte in societatea de avocatura Dragne si Asociatii. Dintre cei 32 de avocati, 25 lucreaza pe partea de litigii.
  • Daca in 2013 au fost sincope, termenele fiind lungi pentru verificarea si regularizarea celor de chemat in judecata, anul acesta au inceput sa se fie mai reduse.
  • Astept ziua in care sa facem cercetarea procesului in biroul judecatorului, intr-o atmosfera civilizata.
  • Efervescenta litigiilor este marcanta in continuare; exista o mare apetenta pentru proces a creditorilor care au de recuperat, a partilor in contracte care vor sa conteste o clauza, a executarilor silite, a actiunilor in contencios administrativ sau a disputelor de ordin fiscal;
  • La inceputul anului am incercat sa acoperim si o alta nevoie a clientilor nostri si am dezvoltat o echipa de penal.
  • In ceea ce priveste zona investitiilor, am observat o mai mare relaxare; cred ca daca va incepe sa mearga mai bine economia romaneasca va fi din investitii straine.
  • Avem proiecte de M&A, insa perioada de glorie in fuziuni si achizitii, de pana in 2008, nu poate fi comparata cu cea actuala; economia romaneasca este in convalescenta.

Emisiunea WALL-STREET 360 este difuzata in fiecare zi la ora 12:30. Saptamanile 1- 15 decembrie sunt alocate bilantului de business al anului 2014.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Legal Business »



Setari Cookie-uri