Presedintele CJ Timis, Titu Bojin, a fost scos de mascati din sediul institutiei si va fi dus la Bucuresti, pentru a fi audiat la DNA in dosarul in care este suspectat de luare de mita, trafic de influenta si abuz in serviciu si in care au loc zeci de perchezitii la 17 primarii si alte institutii.

Titu Bojin a fost scos din sediul institutiei in jurul orei 10.50 si urcat intr-o duba a Jandarmeriei. El va fi dus la Bucuresti, pentru a fi audiat la DNA. La ora transmiterii acestei stiri, la sediul Consiliului Judetean Timis au loc in continuare perchezitii.

Potrivit unor documente ale procurorilor, obtinute de Mediafax, Titu Bojin, folosindu-se de functia de presedinte al CJ Timis si de pozitia de lider al filialei judetene a PSD, ar fi identificat primarii din Timis, conduse de alesi locali din PSD, cu care George Didila, prin SC Ecomet West SRL, a incheiat contracte de achizitii publice, cu atribuire directa. In acest demers, Didila ar fi fost sprijinit atat de Titu Bojin, cat si de Marcel Mihoc, consilier judetean in CJ Timis.

Cum functiona schema de la Timis

Anchetatorii au mai stabilit ca, in cazul in care primariile care au incheiat contracte cu SC Ecomet West SRL tergiversau plata contractelor incheiate, George Didila apela tot la Titu Bojin pentru a determina primarii sa plateasca, cu celeritate, aceste contracte. Intrucat unele dintre primariile care au incheiat astfel de contracte cu SC Ecomet West SRL nu aveau prevazute in buget fonduri pentru plata produselor achizitionate, consilierul judetean Marcel Mihoc ar fi promis, la data incheierii contractelor, alocarea fondurilor necesare cu ocazia rectificarilor bugetare, se mai arata in documentele citate.

In acest sens, in 25 iunie 2014 s-a convocat sedinta ordinara a Consiliului Judetean Timis, pe ordinea de zi fiind discutat si "proiectul de hotarare privind aprobarea bugetului rectificat al judetului Timis pe anul 2014". Procurorii il suspecteaza pe Titu Bojin ca directiona alocari bugetare din bugetul Consiliului Judetean Timis catre unitati administrativ teritorial din judet, in vederea finantarii contractelor pe care acestgea le aveau in derulare cu SC Ecomet West SRL.
Sumele de bani obtinute din contracte erau virate in conturile societatii Ecomet West SRL, administrata de catre Marius Didila, care il anunta pe George Didila, iar acesta ii transmitea lui Bojin si Mihoc situatia incasarilor din contractele incheiate, potrivit acelorasi documente.

Miercuri, procurorii DNA au facut perchezitii si la locuinta lui Titu Bojin, acesta fiind adus apoi la sediul Consiliului Judetean. De asemenea, in acest dosdar procurorii DNA fac perchezitii la sediile a 17 primarii din judetul Timis, precum si la Directia de Ape Banat, Directia de Drumuri si Poduri, dar si la CFR Calatori.
Surse judiciare au declarat pentru Mediafax ca in acest dosar ar urma sa fie audiati, alaturi de Titu Bojin, si consilierul judetean Marcel Mihoc, 17 primari, managerul Muzeului Satului Banatean, un director de la Administratia Bazinala a Apelor Banat, directorul regional si directorul economic al Directiei Drumuri si Poduri Timisoara.

Potrivit surselor citate, in acest dosar sunt vizate peste 20 de persoane, care vor fi duse la audieri cu mandate de aducere, atat la DNA central, cat si la DNA Timisoara. Directia Nationala Anticoruptie (DNA) informa ca in total au loc 48 de perchezitii in Bucuresti si judetele Timis, Cluj, Brasov, Sibiu, Arges, Prahova, Arad, Suceava, Galati, Iasi si Constanta, dintre care 20 la institutii publice si restul la sediile unor societati comerciale si la locuintele unor persoane suspectate in aceasta cauza.

Sursa foto: Pagina personala de Facebook a politicianului

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Legal Business »



Setari Cookie-uri