Primarul din Pitesti, Tudor Pendiuc, a fost arestat preventiv, in urma unei decizii a judecatorilor de la Tribunalul Bucuresti, potrivit Digi 24.

Judecatorii au decis inlocuirea masurii arestului la domiciliu cu cea a arestului preventiv, intrucat Pendiuc a incalcat obligatiile impuse de instanta. Astfel, el a luat legatura cu unul dintre oamenii de afaceri pe care i-ar fi favorizat. Decizia Tribunalului Bucuresti este executorie.

Acuzatiile pe care le aduc procurorii DNA:

Din ordonantele de retinere intocmite de procurori a reiesit ca, in cauza, exista date si probe din care rezulta suspiciunea rezonabila ce contureaza urmatoarea stare de fapt: S.C. PUBLITRANS 2000 S.A. este societatea care are asigura transportul public local in municipiul Pitesti, avand ca actionar unic Consiliul local Pitesti. In „strategia de dezvoltare durabila a serviciului de transport public local de calatori in mun. Pitesti”, care raspundea unui interes public, era prevazut ca S.C. PUBLITRANS 2000 S.A. sa inlocuiasca parcul auto cu 80 de autobuze noi, achizitionate de Consiliul local prin alocare de fonduri.

Citeste si:
Inca 30 de zile de arest la domiciliu pentru medicul Mihai Lucan
Tribunalul Bucuresti: Inca 30...
Sursa foto: Mediafax Foto

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Legal Business »Citeste si
"Vestele galbene": 74 de persoane, in arest preventiv la Paris
Setari Cookie-uri