Un control intern are loc, luni, la Directia de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism (DIICOT), verificarile avand in vedere dosarele in care sunt instrumentate infractiuni economico-financiare.

Surse din cadrul DIICOT au declarat, pentru Mediafax, ca acest control operativ are loc in fiecare an, o data la sase luni. Controalele efectuate au in vedere si termenele de solutionare a dosarelor aflate la Serviciul de combatere a infractiunilor economico-financiare din cadrul DIICOT. In paralel, inspectorii judiciari efectueaza mai multe controale la nivelul managementului DIICOT, fiind verificate si dosarele care se afla in curs de solutionare de mai bine de cinci ani.

Inspectia Judiciara face verificari, dupa ce au aparut informatii conform carora la nivelul conducerii DIICOT ar fi fost facute mai multe "interventii". Intr-una dintre acestea este vorba despre Ioan Niculae, care i-ar fi cerut fostului procuror sef al DIICOT Alina Bica, prin intermediul mai multor persoane, sa tergiverseze solutionarea dosarului sau, astfel incat faptele de care este acuzat sa se prescrie.

O alta situatie este cea a omului de afaceri Ovidiu Tender, care i-ar fi cerut Alinei Bica sa il ajute sa-si construiasca apararea in asa fel incat sa aiba castig de cauza intr-un dosar aflat pe rolul Tribunalului Bucuresti si care fusese instrumentat de procurori DIICOT.

In 15 decembrie 2014, Alina Bica a fost trimisa in judecata pentru ca, in calitate de reprezentant al Ministerului Justitiei la Autoritatea Nationala pentru Restituirea Proprietatilor, impreuna cu ceilalti membri ai Comisiei Centrale pentru Stabilirea Despagubirilor, ar fi aprobat omului de afaceri Gheorghe Stelian, in 2011, despagubiri pentru un teren de 13 hectare supraevaluat cu peste 62 de milioane de euro.

Citeste si:
Dinca ar fi avut un complice. Cine este barbatul retinut azi de DIICOT
Cazul Caracal. Gheorghe Dinca...

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Legal Business »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Sefa ING, despre cel mai greu "examen" al banking-ului romanesc