Romanii au platit anul trecut, in total, peste 22 de milioane de lei pentru obtinerea de caziere judiciare, in 2014 fiind eliberate, la nivel national, aproape 1,9 de milioane de astfel de documente, informeaza Politia Romana.

"In perioada 1 ianuarie - 31 decembrie 2014, au fost eliberate, prin sistemul ROCRIS (Sistemul Informatic al Cazierului Judiciar Roman), 1.856.000 de certificate de cazier judiciar, necesare cetatenilor", se arata intr-un comunicat remis, luni, agentiei Mediafax. Conform sursei citate, anul trecut, la bugetul de stat au intrat peste 22.000.000 de lei reprezentand contravaloarea taxelor incasate pentru eliberarea certificatelor de cazier judiciar, scrie Mediafax.

Sistemul informatic ROCRIS permite, in sistem automatizat, in conditii de siguranta si in mod operativ, din orice punct de acces la sistem, eliberarea de certificate de cazier judiciar securizate pentru persoane fizice, cetateni romani, straini sau apatrizi si persoane juridice si copii securizate ale cazierului judiciar pentru toate sistemele informatice din domeniul apararii, ordinii publice, sigurantei nationale si justitiei. Pentru eliberarea cazierului judiciar se platesc 10 lei, taxa de prestare serviciu, si alti 2 lei pentru un timbru fiscal.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Legal Business »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Romanii investesc de 17 ori mai mult in bautura decat in cultura