Cateva mii de jucarii contrafacute, cu o valoare de piata de peste 1,3 milioane de lei, au fost confiscate in Portul Constanta Sud - Agigea, pe numele administratorului firmelor importatoare, un cetatean roman nascut in Siria, fiind intocmit dosar de cercetare penala, scrie Mediafax.

Potrivit Garzii de Coasta, politistii de frontiera si lucratorii vamali au verificat, la rampa din Portul Constanta Sud - Agigea, doua containere sosite din China pe adresa unor societati comerciale cu sediul in Bucuresti, administrate de aceeasi persoana, un roman nascut in Siria, in varsta de 38 de ani, domiciliat in Bucuresti.

In urma controlului primului container au fost identificate 2.640 de tablete din plastic cu baterii, iar in cel de-al doilea au fost gasite 13.920 de telefoane din plastic, papusi si masinute din metal, toate articolele fiind susceptibile a fi contrafacute. Daca ar fi fost comercializate pe piata la pretul produselor originale, valoare jucariilor din cele doua containere ar fi fost de peste 1.332.000 de lei.

Marfa, care purta insemnele distinctive ale unor firme cunoscute, a fost confiscata de catre lucratorii vamali, iar politistii de frontiera i-au intocmit administratorului societatilor comerciale in cauza dosar penal pentru punere in circulatie, fara drept, a unui produs purtand o marca identica sau similara cu o marca inregistrata pentru produse identice sau similare si care prejudiciaza pe titularul marcii inregistrate.

Sursa foto: Jucarii, Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Legal Business »



Setari Cookie-uri