Potrivit Garzii de Coasta, politistii de frontiera si lucratorii vamali au verificat, la rampa din Portul Constanta Sud - Agigea, doua containere sosite din China pe adresa unor societati comerciale cu sediul in Bucuresti, administrate de aceeasi persoana, un roman nascut in Siria, in varsta de 38 de ani, domiciliat in Bucuresti.

In urma controlului primului container au fost identificate 2.640 de tablete din plastic cu baterii, iar in cel de-al doilea au fost gasite 13.920 de telefoane din plastic, papusi si masinute din metal, toate articolele fiind susceptibile a fi contrafacute. Daca ar fi fost comercializate pe piata la pretul produselor originale, valoare jucariilor din cele doua containere ar fi fost de peste 1.332.000 de lei.

Marfa, care purta insemnele distinctive ale unor firme cunoscute, a fost confiscata de catre lucratorii vamali, iar politistii de frontiera i-au intocmit administratorului societatilor comerciale in cauza dosar penal pentru punere in circulatie, fara drept, a unui produs purtand o marca identica sau similara cu o marca inregistrata pentru produse identice sau similare si care prejudiciaza pe titularul marcii inregistrate.

Sursa foto: Jucarii, Shutterstock.com