Ministrul Justitiei, Robert Cazanciuc, a declarat ca proiectul de act normativ privind insolventa persoanelor fizice trebuie sa aiba o planificare realista de intrare in vigoare, el aratand ca o aplicare imediata ar conduce la blocarea sistemul de instante de catre sute de mii de dosare, scrie Mediafax.

"Cei care au discutat despre nevoia unui act normativ de maine nu s-au gandit la infrastructura de instante care ar putea sa primeasca asfel de solicitari - sute de mii de solicitari, din estimarile actuale - in mod cert nu pot fi date in competenta instantelor de jdecata peste noapte", a spus Cazanciuc.

El a sustinut ca sistemul de instante, in forma actuala, nu poate face fata unei "avalanse de sute de mii de dosare" si a mentionat ca acest lucru nu se poate face "peste noapte". "Am spus de fiecare data, inclusiv la dezbaterile pe Codul insolventei, ca trebuie sa realizam un echilibru rezonabil intre creditor - debitor. Din perspectiva noastra, credem ca actualul Cod al insolventei realizeaza acest echilibru. Am ajuns la texte acceptate de aproape toata lumea dupa foarte multe dezbateri. (...) Sunt convins ca putem ajunge la o forma europeana, dar dupa dezbateri atente si o planificare realista de intrare in vigoare a unui asemenea act normativ", a spus Cazanciuc.

Comisia juridica a Camerei Deputatilor a decis sa constituie o subcomisie care sa lucreze pana luni la forma unui proiect de lege privind insolventa persoanelor fizice, impreuna cu reprezentanti ai institutiilor interesate, apoi membrii comisiei sa inceapa dezbaterea, pe proiectul rezultat in subcomisie.

Sursa foto: MediafaxFoto

Citeste si:
PSD: Exista un acord cu opozitia pe anumite modificari in Justitie
Robert Cazanciuc, PSD: Exista...


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Legal Business »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Regulile contra spalarii banilor, nu si pentru politicienii romani!