Florentin Mihailescu, fostul ofiter de politie judiciara, care a consiliat-o pe Alina Bica in mandatul de la sefia DIICOT, a fost adus si el la DNA. Procurorii i-au cerut sa dea declaratii despre ajutorul ce i-ar fi fost dat lui Ovidiu Tender astfel incat acesta sa obtina o solutie favorabila in dosarul Carom.

Cauza in care va fi audiat Mihailescu este disjunsa din dosarul despagubirilor pentru un teren supraevaluat, in care Bica este arestata preventiv.
Potrivit anchetatorilor, Alina Bica ar fi primit mita de la omul de afaceri Ovidiu Tender, care era judecat in dosarul Carom, intocmit chiar de fosta sefa a DIICOT. Astfel, Tender ar fi apelat la doi dintre consilierii Alinei Bica, Florentin Mihailescu si judecatorul Mihail Udroiu, pentru a fi consiliat in sensul formularii unei aparari favorabile in dosarul Carom, scrie Mediafax.

In acest scop, omul de afaceri i-a dat lui Mihailescu documente din dosar, pe care acesta sa le consulte impreuna cu Bica. In schimbul ajutorului, Tender le-ar fi dat lui Mihailescu si Bica un teren, fostul ofiter de Politie judiciara primind si bani pe card. In cele din urma, in decembrie 2014, Ovidiu Tender a fost condamnat in dosarul Carom la 11 ani si patru luni de inchisoare, decizia nefiind insa definitiva.

In dosarul disjuns din cel al despagubirilor pentru un teren supraevaluat, Alina Bica este cercetata si pentru ca ar fi luat mita 3,5 milioane de euro de la Ioan Niculae, prin intermediul lui Liviu Dragnea, ca sa intervina in solutionarea dosarului deschis de DIICOT pe numele omului de afaceri, fostei sefe a DIICOT fiindu-i promisa si functia de procuror general. Alina Bica a fost adusa, joi, la Directia Nationala Anticoruptie (DNA), pentru a fi audiata, au declarat pentru Mediafax surse judiciare. Potrivit surselor citate, Alina Bica a fost adusa din arestul Politiei Capitalei la DNA pentru a oferi mai multe lamuriri anchetatorilor.

Elena Udrea a primit si ea chemarea procurorilor, astazi

La DNA este audiata si presedintele PMP, Elena Udrea, in dosarul Microsoft. Potrivit unor documente ale procurorilor Directiei Nationale Anticoruptie, Elena Udrea a fost pusa sub acuzare pentru spalare de bani si fals in declaratii de avere, intrucat nu a mentionat imprumuturi acordate de fostul sau sot, Dorin Cocos, firmei acestuia SC Euro Hotels International Co SRL, in conditiile in care Udrea declara incasarea de dividende de la aceasta societate.

Elena Udrea, presedintele Partidului Miscarea Populara, a postat in aceasta dimineata un mesaj pe pagina personala de Facebook prin care isi anunta fanii ca a „fost invitata la DNA”, desi se declara surprinsa de decizia procurorilor. Ea ar fi acuzata de spalare de bani si fals in declaratii.

Sursa foto: justitie, Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Legal Business »



Setari Cookie-uri