Adrian Sarbu, fondatorul trustului de presa Media Pro, a fost adus cu mandat la Parchetul General, pentru a fi audiat in dosarul Mediafax, in care peste 30 de persoane sunt cercetate pentru evaziune fiscala si spalare de bani, anunta Digi24.

Potrivit procurorilor, grupul Mediafax a incheiat contracte cu mai multe firme fantoma pentru a evita plata taxelor catre stat. In fiecare luna, angajatii erau determinati sa semneze contracte de cesiune a drepturilor de autor cu aceste societati comerciale. Scopul final era evitarea taxelor si impozitelor aferente acestor contracte, spun anchetatorii.

Adrian Sarbu ocupa oficial pozitia de director general al trustului Mediafax. Totodata, Adrian Sarbu, actionar majoritar al Mediafax prin compania Allerria Management, este si noul administrator al companiei, in locul Roxanei Grigoruta, noteaza paginademedia.ro. Datele publicate in Monitorul Oficial precizeaza ca Mediafax si „noul director general Adrian Sarbu” au semnat un contract de mandat la data de 22 decembrie 2014, document care urmeaza sa fie ratificat la urmatoarea Adunarea Generala Extraordinara a Asociatilor. Pe langa pozitia de director general al Mediafax, Adrian Sarbu este si noul reprezentant al Allerria Management, companie care este administratorul unic al Mediafax SA.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Legal Business »Citeste si
Adrian Sarbu, retinut: Cazul este fabricat la comanda lui Pontaghita