"Implicarea noastra a constat intr-o ampla analiza de tip "due dilligence" al vanzatorului cu privire la toate cele opt societati din Romania, consiliere pe parcursul "due dilligence-ului" efectuat de investorii interesati si asistenta legata de documentatia tranzactiei (aferente jurisdictiei noastre)", spun oficialii casei de avocatura NNDKP.

Proiectul a fost coordonat de Ruxandra Bologa (foto), partener si unul dintre coordonatorii practicii Corporate, Energie si Resurse Naturale, si Anca Mihailescu (Avocat Senior), procesul de "due dilligence" implicand o echipa mixta de avocati specializati in diverse arii de practica (printre care M&A, resurse naturale, mediu, imobiliare, finantari, proprietate intelectuala, concurenta).

Producatorul irlandez de ciment CRH a ajuns la un acord cu companiile Holcim si Lafarge pentru a cumpara cea mai mare parte dintre activele scoase la vanzare de cele doua companii, inclusiv pe cele din Romania, pentru 6,5 miliarde de euro.

In Romania, producatorul irlandez preia activele companiei franceze Lafarge, si anume doua fabrici de ciment, de la Medgidia si Hoghiz, si statia de macinare de la Targu Jiu.