Casa de avocatura NNDKP a asistat Lafarge in legatura cu vanzarea activelor din Romania in cadrul unui proces de selectie al carui castigator a fost CRH. Consultantul juridic al CRH la nivel international a fost Arthur Cox, Irlanda, in timp ce Musat & Asociatii a asistat compania privind achizitia tuturor activelor Lafarge din Romania.

Echipa Musat & Asociatii, formata din 30 de avocati, a fost coordonata de Mona Musat (Managing Partner), Monia Dobrescu (Partner) si Crina Ciobanu (Managing Associate). Musat & Asociatii a realizat analiza de due-diligence, ce a inclus toate activele si companiile Lafarge ce au facut parte din tranzactie, precum si asistenta pe parcursul tuturor etapelor, pana la finalizarea tranzactiei.

De cealalta parte, implicarea NNDKP a constat intr-o ampla analiza de tip "due dilligence" al vanzatorului cu privire la toate cele opt societati din Romania, consiliere pe parcursul "due dilligence-ului" efectuat de investorii interesati si asistenta legata de documentatia tranzactiei.

Echipa NNDKP a fost coordonata de Ruxandra Bologa, partener si unul dintre coordonatorii practicii Corporate, Energie si Resurse Naturale, si Anca Mihailescu (Avocat Senior), procesul de "due dilligence" implicand o echipa mixta de avocati specializati in diverse arii de practica (printre care M&A, resurse naturale, mediu, imobiliare, finantari, proprietate intelectuala, concurenta).

Producatorul irlandez de ciment CRH a ajuns la un acord cu companiile Holcim si Lafarge pentru a cumpara cea mai mare parte dintre activele scoase la vanzare de cele doua companii, inclusiv pe cele din Romania, pentru 6,5 miliarde de euro.

Citeste si:
Astaldi si FCC castiga litigiul pentru reabilitarea unui tronson CFR
FCC Construccion - Astaldi -...

In Romania, producatorul irlandez preia activele companiei franceze Lafarge, si anume doua fabrici de ciment, de la Medgidia si Hoghiz, si statia de macinare de la Targu Jiu.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Legal Business »Citeste si
Holcim, CRH si HeidelbergCement, in vizorul Concurentei