Cosmin Serbanescu, fostul prodecan al Facultatii de Finante-Banci de la ASE, a fost condamnat la sase ani de inchisoare dupa ce a primit de la studenti mita in schimbul unor lucrari de licenta sau note de promovare.

Cosmin Serbanescu primea de la studenti intre 400 de lei si 400 de euro in schimbul unor lucrari de licenta gata facute si al unor note de promovare. Decizia a fost luata de Tribunalul Bucuresti, ea nefiind definitiva, potrvit Mediafax.

Serbanescu, judecat pentru luare de mita si trafic de influenta, se afla in arest preventiv din 18 iulie 2014. Instanta a mai decis confiscarea de la Cosmin Serbanescu a sumelor de 9.730 de euro, 1.525 de lei si 1.300 de dolari. In acelasi dosar a fost condamnat si unul dintre studentii care i-a dat mita fostului prodecan, Rami Bayssi, la un an si patru luni de inchisoare.

Potrivit Parchetului instantei supreme, in calitate de profesor titular al cursurilor de fiscalitate, asigurari si reasigurari, Serbanescu a cerut si primit de la studenti sume intre intre 400 de lei si 400 de euro, in schimbul unor lucrari de licenta gata elaborate, in forma digitala. Procurorii mai spun ca Serbanescu le-ar fi garantat studentilor ca el, in calitate si de membru al comisiei de licenta, le va asigura nota corespunzatoare promovarii examenului de licenta. De asemenea, potrivit anchetatorilor, fostul prodecan "a acceptat sa-si traficheze influenta, in schimbul banilor primiti, prin interventii la profesorii coordonatori ai lucrarilor de licenta si membri ai comisiilor de examinare, in vederea promovarii examenelor de an si a celor de licenta".

Citeste si:
Fost sef CNAS, trimis in judecata pentru luare de mita
Fostul sef al CNAS Lucian...


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Legal Business »Citeste si
Studiu ASE: Romania poate sa devina un hub regional de investitii