Alin Cocos a fost adus, vineri dimineata, la Directia Nationala Anticoruptie (DNA), pentru a fi audiat in dosarul Alinei Bica disjuns din cel al despagubirii ilegale de la ANRP, dupa ce si tatal sau, Dorin Cocos, a fost audiat marti in aceeasi cauza.

Alin Cocos a fost adus la DNA din Arestul Central al Politiei Capitalei. Omul de afaceri Dorin Cocos a fost dus, marti, tot din arest, la DNA pentru a fi audiat in dosarul disjuns din cel al despagubirii ilegale de la ANRP, in care este urmarit penal pentru trafic de influenta si dare de mita, alaturi de fosta sefa a DIICOT Alina Bica.

In acelasi dosar, la DNA a fost audiat marti si Dorin Bica, sotul fostului sef al DIICOT Alina Bica. Surse judiciare precizau atunci ca la DNA urmeaza sa fie adus din arest si Alin Cocos.

Dorin Cocos, urmarit penal pentru trafic de influenta

In al doilea dosar al Alinei Bica, omul de afaceri Dorin Cocos este urmarit penal pentru trafic de influenta si dare de mita, iar fiul sau Alin Cocos este cercetat pentru dare de mita si trafic de influenta, pentru ca ar fi intervenit la comisia din ANRP din care facea parte si Alina Bica pentru ca omul de afaceri Gheorghe Stelian sa primeasca, in 2011, despagubiri pentru un teren supraevaluat cu peste 62 de milioane de euro.

In acest dosar, instanta a emis mandate de arestare preventiva pentru Alina Bica, fostul sau consilier Florentin Mihailescu, Dorin si Alin Cocos, iar fostul ministru al Economiei Adriean Videanu este cercetat sub control judiciar.

Adriean Videanu este acuzat de complicitate la abuz in serviciu, dupa ce Alina Bica, in februarie 2014, printr-o ordonanta data ca procuror-sef al DIICOT, cu incalcarea prevederilor legale de competenta, a ridicat sechestrul asigurator asupra unui numar de 80 de actiuni ale acestuia, dispus de procurorul care instrumenta dosarul Romgaz -Interagro in care era cercetat Videanu.

Alina Bica mai este acuzata, in dosarul disjuns din cel al despagubirii ilegale de la ANRP, ca l-ar fi ajutat pe Ovidiu Tender sa obtina o solutie favorabila in dosarul Rafo-Carom.

Sursa foto: Mediafax FOTO

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Legal Business »



Setari Cookie-uri