Deputatul Sebastian Ghita si omul de afaceri Mihail Coman s-au prezentat, vineri, la Politia Judeteana Prahova, in cadrul masurii de control judiciar care a fost dispusa in cazul lor in dosarul fraudarii de fonduri europene in care este arestat preventiv Iulian Hertanu, cumnatul lui Victor Ponta.

Sebastian Ghita si fostul consilier judetean Mihail Marian Coman s-au prezentat la Inspectoratul Judetean de Politie Prahova in jurul orei 10.30, pentru a face formalitatile in cadrul masurii preventive de control judiciar care a fost dispusa in privinta lor in dosarul fraudarii fondurilor europene pentru proiectul de extindere a canalizarii de la Comarnic. Ghita si Coman au stat aproximativ zece minute in sediul Politiei Judetene Prahova si nu au facut nicio declaratie nici la sosire, nici la plecarea de la Politie.

Deputatul Sebastian Ghita, deputatul Vlad Cosma, presedintele Consiliului Judetean Prahova. Mircea Cosma, omul de afaceri Mihail Coman si omul de afaceri Liviu Munteanu se afla sub control judiciar in dosarul fraudarii de fonduri europene in care cumnatul premierului Victor Ponta, Iulian Hertanu, este arestat preventiv alaturi de omul de afaceri Vladimir Ciorba.

In acelasi dosar a fost retinut si Ilie Dragan, director al Grossmann Engineering

In acelasi dosar, joi seara a fost retinut omul de afaceri Ilie Dragan, director al SC Grossmann Engineering SRL, firma despre care procurorii sustin ca a obtinut si decontat fraudulos fonduri europene in proiectul de la Comarnic.

Potrivit DNA, pentru a obtine contractul cu SC Hidro Prahova, firma la care Consiliul Judetean Prahova este actionar majoritar, Iulian Hertanu, Mihail Marian Coman, Vladimir Razvan Ciorba si Liviu Munteanu, au fost sprijiniti de deputatii Sebastian Ghita, Vlad Cosma si de presedintele CJ Prahova, Mircea Cosma.

Conform procurorilor, in perioada 2011 – 2015, presedinte Consiliului Judetean Prahova, Mircea Cosma, fost presedinte al filialei judetene a PSD, a facut demersuri (interventii pentru numirea in functii a unor persoane, obtinerea de informatii confidentiale - activitati derulate direct sau prin intermediul consilierilor sai personali) la functionari ai S.C. Hidro Prahova si a exercitat presiuni (amenintari cu privire la inlocuirea din functie) asupra directorului general al societatii, pentru ca acestia sa atribuie ilegal asocierii S.C. Grossmann Engineering Group SRL - S.C. Euroconstruct Trading 98 SRL contractul de lucrari pentru extinderea retelei de canalizare in orasul Comarnic. De asemenea, Mircea Cosma a facut presiuni pe durata derularii contractului pentru prelungirea termenelor de executie si efectuarea ilegala de plati.

Deputatul de Prahova Sebastian Ghita si fiul lui Mircea Cosma, deputatul PSD Vlad Cosma, sunt acuzati ca ar fi intervenit pentru numirea in functii a unor persoane, obtinerea de informatii confidentiale la nivelul unor functionari ai S.C. Hidro Prahova SA si ar fi exercitat interventii asupra directorului general al acestei firme, pentru ca, prin prisma atributiilor de serviciu pe care acestia le aveau, sa determine atribuirea nelegala a contractului de la Comarnic catre asocierea S.C. Grossmann Engineering Group SRL - S.C. Euroconstruct Trading 98 SRL. De asemenea, cei doi deputati sunt acuzati ca au facut interventii si pe parcursul derularii contractului, pentru prelungirea termenelor de executie si efectuarea ilegala a platilor.

"Scopul grupului infractional astfel format si sprijinit a fost atins, urmarirea penala facuta pana la acest moment relevand: deturnarea din cadrul proiectului si insusirea in interes propriu, de catre membrii grupului, a sumei totale de 7.797.410 de lei (bani ridicati in numerar din conturi ale persoanelor juridice si fizice, reprezentand 54% din totalul sumelor care au fost identificate ca fiind achitate de S.C. Grossmann Engineering Group, catre «partenerii» la care se pretinde ca au fost subcontractate lucrari), sustragerea de la plata catre stat, prin practici evazioniste, a sumei de 2.515.293 de lei ( din care 1.509.176 lei reprezentand TVA si 1.006.117 de lei reprezentand impozit pe profit)", arata DNA.

Proiectul privind extinderea retelei de canalizare la Comarnic, in valoare de aproximativ zece milioane de euro, avea termen de finalizare februarie 2014, insa lucrarile, care nu au fost finalizate, au fost sistate la sfarsitul anului trecut.

Sursa foto: Mediafax FOTO

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Legal Business »



Setari Cookie-uri