Politistii ilfoveni au deschis un dosar penal in cazul incidentului care s-a produs, miercuri, la Scoala Generala din Tancabesti, in urma caruia 17 copii si un profesor au ajuns la spital, intoxicati cu monoxid de carbon, potrivit unor oficiali din cadul IPJ Ilfov.

Sursele citate au precizat ca sub coordonarea procurorilor Parchetului de pe langa Judecatoria Buftea, judiciaristii Politiei Statiunii Snagov au deschis un dosar penal, in rem, pentru neglijenta in serviciu, dupa ce, in prima faza a cercetarilor, fusese declansata o ancheta pentru neluarea de masuri legale de securitate si sanatate in munca. Pana acum, la politia din Snagov au fost audiate cadrele didactice ale scolii. In plus, politistii au stabilit ca revizia la cele doua centrale termice era facuta, iar echipele Gaz Sud care au verificat, dupa incident, cele doua centrale termice ale unitatii de invatamant, au anuntat ca nu au constatat scurgeri de gaze.

Potrivit oficialilor MAI, analizele medicale la care au fost suspusi copiii transportati la spitalele Grigore Alexandrescu si Floreasca au relevat ca acestia aveau o concentratie mare de monoxid de carbon in sange. Masuratorile efectuate in scoala au semnalat o crestere a valorilor monoxidului de carbon in unele incaperi, inclusiv in clasele in care se aflau copiii si profesorul carora li s-a facut rau. Initial, s-a crezut ca elevii au fost intoxicati cu vapori de clor, substanta care fusese folosita la curatenie in scoala.

Scoala generala din Tancabesti este temporar inchisa

Pana la finalizarea verificarilor tehnice si remedierea situatiei, Ministerul Afacerilor Interne a solicitat factorilor responsabili inchiderea respectivei unitati de invatamant.
Scoala din Tancabesti va fi redeschisa luni, au mai precizat sursele citate.

Miercuri dimineata, 17 elevi si un profesor de la Scoala Generala din Tancabesti, judetul Ilfov, au fost transportati la mai multe spitale din Capitala, dupa ce au acuzat stari de rau.
SMURD a transportat, in ambulante, noua copii la Spitalul "Grigore Alexandrescu", trei la Elias si trei la Floreasca, unde a fost adus si un adult de la aceeasi scoala, cu un elicopter SMURD.

Serviciul de Ambulanta Bucuresti - Ilfov (SABI) a transportat alti doi copii la Spitalul Elias. Purtatorul de cuvant al Inspectoratului Scolar Judetean Ilfov, Rada Dumitru, a declarat pentru ca se vor lua masuri dupa ce politistii care cerceteaza incidentul vor formula o concluzie.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Legal Business »



Setari Cookie-uri