Vasile Turcu, fost actionar al FC Dinamo, este audiat marti la DNA in legatura cu transferul jucatorului Stefan Radu la echipa de fotbal Lazio Roma.

Vasile Turcu a declarat ca a fost citat sa se prezinte la Directia Nationala Anticoruptie (DNA), dar ca nu poate spune exact despre ce dosar este vorba. El a precizat ca probabil va fi audiat in dosarul deschis recent de procurorii DNA, dupa ce in presa au fost semnalate mai multe nereguli privind modul in care a fost transferat jucatorul Stefan Radu, arata Mediafax.

Directia Nationala Anticoruptie a deschis dosar penal pe subiectul meciului Dinamo-Lazio, disputat in august 2007 in preliminariile Ligii Campionilor, in urma declaratiilor care indica aranjamentul meciului, aparute in ProSport.
In prima parte a lunii ianuarie, ProSport a demarat o ancheta jurnalistica sub numele "Dosarul Dinamo-Lazio", avand la baza informatii in exclusivitate despre partida decisiva pentru calificarea in grupele Champions League din sezonul 2007-2008. Dupa ce in tur scorul fusese 1-1, partida decisiva a fost pierduta de Dinamo, la Bucuresti, cu 1-3, in conditii care indica aranjamentul meciului, potrivit declaratiilor obtinute de ProSport.

"Blaturile sa faceau la Bucuresti, la hotelul unde stateau oaspetii. Cu putina tocmeala, iesea un pret bun. La meciul cu Lazio, aranjamentul a fost facut inainte de meci. La pauza, li s-a spus jucatorilor: «Baieti, dati-va la o parte!» E posibil sa fi fost si o treaba la pariuri, sa conduca Dinamo la pauza si sa castige Lazio. Dinu si Borcea au tratat cu Lotito de la Lazio. Pretul a fost vanzarea lui Radu Stefan, care nu valora niciodata 4,5 milioane de euro. L-au luat ca pe o muratura, l-au antrenat apoi bine si a iesit din el un jucator bun", a dezvaluit pentru ProSport Vladimir Cohn, actionar la Dinamo.

La doar doua saptamani dupa aparitia articolului, pe 27 ianuarie 2015, DNA a deschis dosar penal pe acest subiect, in urma solicitarii ProSport. De altfel, DNA a si trimis redactiei publicatiei sportive un raspuns oficial prin care informeaza inregistrarea unui dosar penal pornind de la faptele semnalate in materialul ProSport. Cazul a intrat si in atentia forurilor de specialitate internationale. Imediat dupa aparitia articolului ProSport, oficiali ai Federatiei Romane de Fotbal anuntau ca UEFA a deschis o ancheta.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Legal Business »



Setari Cookie-uri