Procurorul sef al Directiei Nationale Anticoruptie, Laura Codruta Kovesi, a declarat, marti, la evenimentul de prezentare a bilantului institutiei, ca schema de personal ar trebui majorata cu 50 de procurori, mentionand ca a formulat si o propunere in acest sens.

"Consideram prioritara identificarea de solutii care sa permita limitarea numarului de dosare ce revin procurorilor si solutionarea, in primul rand, a cauzelor importante pentru societate. Din perspectiva noastra, o prima directie de rezolvare este cresterea numarului de procurori, si am formulat deja o propunere de majorare a schemei de procurori cu inca 50 de posturi", a spus Kovesi. Procurorul sef al DNA a precizat ca a inaintat o copie a acestei solicitari celor prezenti la bilant, respectiv presedintelui Klaus Iohannis, premierului Victor Ponta, ministrulului Justitiei, Robert Cazanciuc, ministrului Afacerilor Interne, Gabriel Oprea si presedintelui Consiliului Superior al Magistraturii, Marius Tudose, arata Mediafax.

"Orice analiza trebuie sa se raporteze la specificul dosarelor pe care le instrumentam. Complexitatea dosarelor DNA presupune situatii in care un procuror nu poate instrumenta intru-un mod eficient mai multe dosare in acelasi timp. Si am sa va dau doar exemplul dosarului referitor la achizitia de licente pentru calculatoare sau dosarele privind retrocedari ilegale, exemplele in acest sens putand fi multiple", a adaugat Kovesi. Seful Directiei Nationale Anticoruptie a adaugat ca, in 2014, cei 86 de procurori care au desfasurat activitati de urmarire penala au avut de solutionat peste 9.100 de dosare, "cel mai mare numar de dosare de la infiintarea DNA". "In medie, un procuror a efectuat urmarire penala in aproape 105 cauze, un volum impresionant avand in vedere complexitatea dosarelor care intra in competenta Directiei", a subliniat Kovesi.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Legal Business »



Setari Cookie-uri