Fostul presedinte al Autoritatii Nationale pentru Restituirea Proprietatilor (ANRP), Crinuta Dumitrean, arestata in dosarul Alinei Bica, este in arest la domiciliu, iar fosta sefa a DIICOT ramane in arest preventiv, a decis, marti, Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ).

Judecatorii ICCJ au stabilit ca si fostul vicepresedinte al ANRP Dragos George Bogdan, Lacramioara Alexandru, care a facut si ea parte din comisia pentru stabilirea despagubirilor din ANRP, si expertul evaluator Emil Nutiu sa fie plasati in arest domiciliu. Pe de alta parte, instanta suprema a mentinut arestul preventiv in cazul fostului sef al DIICOT, Alina Bica. Fata de Sergiu Diacomatu, Catalin Teodorescu, Oana Vasilescu si Gheorghe Stelian se mentine masura preventiva a controlului judiciar, a mai dispus instanta suprema. Decizia instantei este definitiva, arata Mediafax.

Inalta Curte de Casatie si Justitie a decis in 19 februarie ca rechizitoriul prin care Alina Bica si ceilalti inculpati din dosar au fost trimisi in judecata este intocmit in mod legal. Daca aceasta solutie va ramane definitiva, judecatorii vor incepe judecarea pe fond a cazului. Magistratii au stabilit ca la urmatorul termen, care va avea loc in 13 martie, sa fie puse in discutie masurile preventive privative de libertate. In 15 decembrie 2014, Alina Bica a fost trimisa in judecata de procurorii anticoruptie, fiind acuzata ca, in calitate de reprezentant al Ministerului Justitiei in Comisia Centrala pentru Stabilirea Despagubirilor din cadrul Autoritatii Nationale pentru Restituirea Proprietatilor (ANRP), i-a aprobat omului de afaceri Gheorghe Stelian despagubiri pentru un teren supraevaluat cu peste 62 de milioane de euro.

O pleiada de nume in dosarul Alinei Bica

Alaturi de Bica sunt judecati si ceilalti fosti membri ai comisiei, si anume Crinuta Dumitrean, fost presedinte al ANRP si sefa a comisiei, fostul vicepresedinte ANRP Sergiu Ionut Diacomatu, deputatul Catalin Florin Teodorescu, fost vicepresedinte al ANRP, Remus Virgil Baciu, tot fost vicepresedinte al ANRP, Oana Vasilescu, fost sef de birou la Ministerul Justitiei, Dragos George Bogdan, fost vicepresedinte al ANAF, si Lacramioara Alexandru. Toti cei opt sunt acuzati de abuz in serviciu cu consecinte deosebit de grave daca functionarul a obtinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit.

In acelasi dosar urmeaza sa fie judecati si evaluatorul Emil Nutiu si omul de afaceri Gheorghe Stelian, acuzati de complicitate la abuz in serviciu cu consecinte deosebit de grave. Alina Bica este cercetata si intr-un nou dosar, disjuns din cel al despagubirii ilegale de la ANRP, fiind acuzata, printre altele ca l-ar fi ajutat pe Ovidiu Tender sa obtina o solutie favorabila in dosarul Rafo-Carom. In acest dosar, au fost emise mandate de arestare pe numele Alinei Bica, Dorin Cocos, fiul sau Alin Cocos, si Florentin Mihailescu. Tot in acest caz este cercetat si Adriean Videanu, dar sub control judiciar.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Legal Business »



Setari Cookie-uri