Dinu Pescariu a venit la Directia Nationala Anticoruptie pentru a fi audiat in dosarul "Microsoft", in care a facut mai multe denunturi, aratand printre altele ca a dat mita mai multor persoane, intre care Dorin Cocos si Elena Udrea.

Dinu Perscariu a ajuns la sediul Directiei Nationale Anticoruptie (DNA) si nu a dorit sa spuna de ce a fost chemat de procurori, scrie Mediafax.

La DNA a fost audiat, luni si marti, primarul suspendat al municipiului Piatra Neamt, Gheorghe Stefan, care a fost adus din arest pentru a da declaratii in dosarul "Microsoft". Potrivit unor surse judiciare, Gheorghe Stefan a recunoscut faptele de care este acuzat si a dat o declaratie in care a aratat cum au fost folositi banii primiti ca mita.

Gheorghe Stefan este in arest preventiv din 29 octombrie 2014, in dosarul "Microsoft", in care este acuzat de trafic de influenta si spalare de bani. Instanta suprema a decis, luni, prelungirea masurii arestului preventiv pentru Gheorghe Stefan pe o perioada de 30 zile, incepand cu 26 februarie pana la 27 martie, la cererea procurorilor DNA, hotarare care poate fi contestata tot la Inalta Curte de Casatie si Justitie.

In cazul lui Dorin Cocos, arestat preventiv in acelasi dosar, instanta a dispus inlocuirea cu arestul la domiciliu, la propunerea procurorilor DNA. Dorin Cocos nu poate insa parasi arestul Politiei Capitalei, intrucat pe numele sau mai este emis un mandat de arestare preventiva, in dosarul Alinei Bica disjuns din cel privind despagubirea ilegala de la ANRP, in care este arestat si fiul sau, Alin Cocos, dar si fostul sef al DIICOT.

Surse judiciare au declarat ca procurorii DNA au cerut inlocuirea arestului preventiv cu arest la domiciliu pentru Dorin Cocos dupa ce omul de afaceri a facut un denunt in dosarul "Microsoft", in care a inclus relatari privindu-i, printre altii, pe Vasile Blaga si Elena Udrea.

Instanta suprema au dispus, tot luni, prelungirea arestului la domiciliu pentru fostul ministru al Comunicatiilor Gabriel Sandu si omul de afaceri Dumitru Nicolae, pentru 30 de zile, incepand cu 23 februarie pana la 24 martie. Sandu si Nicolae au stat in arest preventiv din 29 octombrie 2014 pana in 25 ianuarie, cand au fost plasati in arest la domiciliu, in urma deciziei instantei supreme, dupa ce ar fi facut denunturi in dosar.

Surse judiciare au declarat ca, in sala de judecata, Cocos, Sandu si Dumitru Nicolae i-au spus judecatorului ca recunosc acuzatiile DNA si ca au colaborat cu anchetatorii, in vreme ce Gheorghe Stefan si-a mentinut declaratiile initiale in care nu recunoaste implicarea sa in dosarul "Microsoft".

Elena Udrea a fost si ea in arest preventiv in acest dosar, in perioada 11 - 17 februarie, in prezent fiind cercetata in arest la domiciliu. In dosarul Microsoft, Dorin Cocos este acuzat ca ar fi pretins si primit 9.000.000 de euro de la Claudiu Florica si Dinu Pescariu, pentru ca, prin intermediul Elenei Udrea, la acea vreme ministru al Dezvoltarii Regionale si Turismului si vicepresedinte PDL, sa asigure firmelor sustinute de Florica incheierea si derularea contractului de licentiere Microsoft cu Ministerul Comunicatiilor si Societatii Informationale.

Totodata, potrivit anchetatorilor, in anul 2010, Dorin Cocos, in baza intelegerii cu Udrea, ar fi pretins de la Gabriel Marin, administrator al societatii Omnilogic, suma de circa 3.000.000 de euro, pentru a debloca platile aferente contractului e-Romania. Gabriel Marin a facut un denunt la DNA, aratand ca i-a platit lui Dorin Cocos prin intermediul lui Dinu Pescariu, suma de 3.050.000 de euro.

La randul sau, Dinu Pescariu, vizat in dosarul "Microsoft", a denuntat-o pe Udrea, aratand ca aceasta i-a cerut 500.000 de euro "pentru a-i rezolva problemele din justitie".

"La data de 5.11.2014, Pescariu Dinu-Mihail a formulat denunt cu privire la savarsirea unor fapte de coruptie de catre Udrea Elena Gabriela. Din denuntul formulat rezulta ca, in anul 2013 pe fondul cercetarilor efectuate de Directia Nationala Anticoruptie ca urmare a plangerii formulata de Fujitsu Siemens Computers in legatura cu derularea contractului de licentiere Microsoft si a masurilor asiguratorii dispuse de autoritatile austrice pe conturile sale din Elevatia, Udrea Elena Gabriela a pretins suma de 500.000 de euro pentru a-i rezolva problemele din justitie. Exista indicii in sensul ca remiterea sumelor de bani a avut loc in mai multe transe in perioada iulie 2013 - februarie 2014", au scris procurorii in referat.

Potrivit anchetatorilor, aceste fapte sunt dovedite cu declaratia martorului, extrasele de cont si inscrisuri olografe ridicate la perchezitii, in care sunt indicate sume de bani platite.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Legal Business »



Setari Cookie-uri