Finantatorii echipei de fotbal Petrolul Ploiesti, Daniel Capra si Nicolae Capra, raman in arest preventiv, a decis, astazi, definitiv, Curtea de Apel Ploiesti, dupa ce cei doi cerusera inlocuirea arestarii preventive cu arestul la domiciliu.

Magistratii Curtii de Apel Ploiesti au decis, astazi, sa respinga contestatiile formulate de catre fratii Daniel si Nicolae Capra la decizia Tribunalului Prahova, care respinsese ca neintemeiate, in 25 februarie, cererile de inlocuire a masurii arestarii preventive cu arestul la domiciliu. Solutia pronuntata, marti, de Curtea de Apel Ploiesti este definitiva, potrivit Mediafax.

Tot marti, primarul din Ploiesti, Iulian Badescu (PSD), secretara municipiului Oana Iacob si una dintre juristele Primariei, Iulia Alexandru, se afla la DNA Ploiesti, unde dau declaratii in calitate de suspecti intr-un dosar privind finantarea din bani publici a echipei de fotbal Petrolul Ploiesti, patronata de fratii Daniel Capra si Nicolae Capra.

Trafic de influenta, abuz in serviciu si luare de mita

Primarul Iulian Badescu a declarat, astazi, inainte sa intre la audieri la DNA Ploiesti, ca acuzatiile din dosarul finantarii echipei Petrolul Ploiesti - trafic de influenta, abuz in serviciu si luare de mita - i se par aberante si ca, probabil, "domnul Capra a fost presat sau sfatuit, din arest, sa dea declaratii impotriva sa. Badescu a mai spus ca presupune ca perchezitiile si chemarea sa la DNA sunt urmare a unui posibil denunt facut de patronul Clubului de Fotbal Petrolul Ploiesti, Daniel Capra.

"Probabil ca domnul Capra (n.r. - Daniel Capra), de acolo din arest, a fost sfatuit sau presat sa dea o declaratie impotriva mea. Acest zvon circula de mult timp in piata ploiesteana", a mai spus Iulian Badescu. Primarul a mai spus ca "toata aceasta poveste se pare ca a pornit de la o directoare care a plecat din Primarie, ea fiind cea care a refuzat sa semneze documentele". "In calitatea ei de director economic, a depus o plangere in prima instanta pe acest lucru", a spus primarul.

Badescu a precizat ca acest dosar este de mai bine de un an si sase luni in ancheta la DNA, aratand ca a fost chemat de catre anchetatori o singura data sa dea declaratii in calitate de martor. Edilul a adaugat ca aceste decizii nu au afectat bugetul local si ca banii au fost alocati de Consiliul Local din buget, cu votul unanim al tuturor consilierilor locali.

DNA vizeaza finantare Petrolul Ploiesti

Inaintea audcerii la DNA Ploiesti, primarul Iulian Badescu a spus ca are calitatea de suspect in dosarul in care procurorii DNA au facut perchezitii, marti dimineata, la sediul Primariei. Primarul Ploiestiului a precizat ca ancheta DNA vizeaza finantarea de catre Consiliul Local a Asociatiei ”Lupii Galbeni”, prin intermediul careia echipa de fotbal Petrolul Ploiesti a primit fonduri pentru performantele competitionale.

Edilul a mai spus ca atunci cand el a preluat mandatul de primar Curtea de Conturi a stabilit ca exista un contract de asociere intre Primaria Ploiesti si SC Petrolul Ploiesti, societate privata, prin care municipiul a dat timp de trei ani cate 17 milioane de lei pentru finantarea echipei de fotbal. Iulian Badescu a spus ca anchetatorii cauta toate documentele care au legatura cu aceasta asociere.

"S-a stabilit ca acest contract de asociere este ilegal. In calitatea mea de primar am recuperat banii indicati de Curtea de Conturi si, in acelasi timp, Consiliul Local a reziliat acest contract. Era un contract de performanta cu Asociatia Sportiva «Lupii Galbeni», prin care se premiau jucatorii care obtineau performante, cum a fost Cupa Romaniei pentru Petrolul Ploiesti. Aceste documente au fost verificate de Ministerul de Finante, de Curtea de Conturi, de Prefectura, din punct de vedere al legalitatii, si nu a fost stabilit absolut niciun lucru ilegal", a mai declarat primarul Ploiestiului.

Iulian Badescu a adaugat ca oportunitatea finantarii echipei de fotbal se stabileste de catre Consiliul Local, iar el ca primar nu face decat sa se supuna acestei decizii. Perchezitiile facute, marti dimineata, de catre procurorii DNA, au vizat sediul Primariei Ploiesti si locuinta edilului Iulian Badescu, in dosarul privind modul in care Consiliul Local a finantat echipa de fotbal Petrolul Ploiesti.

Surse judiciare declarau ca descinderile au loc intr-un dosar in care se fac cercetari pentru infractiunea de abuz in serviciu si care vizeaza modul de finantare a echipei de fotbal Petrolul Ploiesti cu fonduri de la Consiliul Local. DNA arata, intr-un comunicat de presa transmis marti dimineata, ca procurorii DNA Ploiesti fac cercetari intr-o cauza penala care vizeaza suspiciuni privind savarsirea unor infractiuni de coruptie si asimilate celor de coruptie comise in perioada 2013-2014.

Iulian Basescu, la primul mandat de primar

"Ca urmare a obtinerii autorizarilor legale de la instanta competenta, sunt efectuate perchezitii domiciliare in doua locatii, situate in municipiul Ploiesti, dintre care una este sediul unei institutii publice. In cauza, procurorii beneficiaza de sprijin de specialitate din partea Serviciului Roman de Informatii", a precizat DNA. Iulian Basescu, lider al PSD Ploiesti, este la primul mandat de primar, dupa ce in perioada 2008-2012 a fost senator din partea PDL.

Citeste si:

    In decembrie 2012, Consiliul Local Ploiesti a aprobat alocarea catorva milioane de euro de la bugetul local, suma finala variind in functie de performantele competitionale ale echipei Petrolul. Intrucat echipa a castigat Cupa Romaniei si s-a plasat pe un loc de top in Campionatul National, suma finala aprobata a fost de trei milioane de euro, bani care sa fie folositi, conform contractului, pentru salariile si premiile jucatorilor si ale staff-ului.

    La inceputul anului trecut, DNA a deschis o ancheta in acest caz, consilierii locali, dar si primarul Iulian Badescu fiind chemati pentru audieri in acest dosar, in care investigatia nu s-a finalizat. In luna martie a anului trecut, Asociatia "Lupii Galbeni”, ONG prin intermediul careia echipei de fotbal Petrolul Ploiesti i s-a promis alocarea a trei milioane de euro de la bugetul municipiului Ploiesti pentru performantele competitionale obtinute de Petrolul a dat in judecata municipiul Ploiesti pe motiv ca autoritatile locale au achitat doar aproximativ 1,7 milioane de euro din suma promisa, in conditiile in care intre autoritatile locale si Asociatia "Lupii Galbeni” exista un contract cu privire la alocarea banilor. In octombrie 2014, Asociatia "Lupii Galbeni” a pierdut procesul intentat municipiului Ploiesti la Tribunalul Prahova.

    Citeste si:

      Gruparea Petrolul Ploiesti traverseaza o criza financiara de la sfarsitul anului trecut, actionarii Daniel si Nicolae Capra precum si directorului general al clubului, Marius Bucuroiu, fiind acuzati de evaziune fiscala cu un prejudiciu de 15 milioane de euro. In 6 februarie, Tribunalul Prahova a admis cererea societatii care administreaza clubul Petrolul Ploiesti de deschidere a procedurii generale a insolventei, stabilind termen pentru continuarea procesului data de 6 aprilie.

      Actionarii Petrolul Ploiesti, Daniel si Nicolae Capra, si directorul general al clubului, Marius Bucuroiu, trimisi in judecata in decembrie 2014 sub acuzatiile de constituire de grup infractional organizat, evaziune fiscala si spalare de bani cu un prejudiciu de 15 milioane de euro, sunt in arest preventiv. Ei au fost plasaí in mai multe randuri in arest la domiciliu prin decizia Tribunalului Prahova, insa de fiecare data procurorii au contestat decizia, iar Curtea de Apel Ploiesti a mentínut arestul preventiv.

      Sursa foto: Mediafax Foto

      Abonează-te pe

      Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

      Despre autor
      Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

      Te-ar putea interesa și:



      Mai multe articole din secțiunea Legal Business »



      Setari Cookie-uri