Tribunalul Brasov a admis, miercuri, cererea unei societati de securitate si a decis deschiderea procedurii de insolventa a societatii care administreaza gruparea FC Brasov, stabilind termen pentru continuarea procesului data de 3 iunie.

"Admite cererea formulata de creditoarea sc Silnef Security SRL; Dispune deschiderea procedurii generale a insolventei impotriva debitoarei SC Fotbal Club Brasov SA; Acorda termen de control la 3 iunie 2015", se arata in solutia Tribunalului Brasov publicata pe portalul instantelor de judecata, noteaza Mediafax.

Gruparea FC Brasov traverseaza o criza financiara din vara anului trecut, jucatorii si angajatii avand restante salariale pe mai multe luni.
De altfel, la 19 februarie, directorul general al FC Brasov, Constantin Zotta, afirma, intr-o conferinta de presa, ca gruparea sta foarte prost din punct de vedere financiar si afirma ca evitarea intrarii in procedura de insolventa ar reprezenta "cea mai mare victorie".

"Stam foarte prost din punct de vedere financiar. Clubul se sustine doar din banii din drepturile TV si din banii patronului. Zilele trecute, am participat la o sedinta la FRF, in care s-a discutat despre licentiere, iar un oficial al echipei CSU Craiova ne spunea ca formatia din Banie primeste 500.000 de euro de la Consiliul Judetean. Noi la Brasov nu primim nimic, ba din contra ni se pun bete in roate. Am pierdut si cantina de la stadion si din cauza unor datorii catre RIAL nu vom putea incasa banii de la UEFA, pentru ca avem conturile blocate printr-un executor judecatoresc. Nu este o suma mare, dar pe noi ne ajuta foarte mult. Este pacat, pentru ca vedeti ce s-a intamplat cu Corona si cu Unirea Tarlungeni. Ultimul lucru pe care il doresc este sa nu intram in insolventa. Sper sa gasim solutii si daca vom reusi acest lucru va fi cea mai mai mare victorie", a declara Constantin Zotta la acea data.

FC Brasov este al noualea club de Liga I care solicita intrarea in insolventa in ultimii doi ani, dupa FC Rapid, Gloria Bistrita, Universitatea Cluj, Otelul Galati, FC Vaslui, FC Dinamo, CFR Cluj si Petrolul Ploiesti. Dintre acestea, doar sapte mai activeaza in prezent in primul esalon, Gloria Bistrita si FC Vaslui fiind dezafiliate de Federatia Romana de Fotbal. Formatia FC Brasov ocupa in prezent pozitia a unsprezecea in clasamentul Ligii I, cu 20 puncte.

Sursa foto: Stampila insolventa / Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Legal Business »



Setari Cookie-uri