Procurorii DNA fac pechezitii la sediul Primariei Sectorului 5 si la resedinta lui Marian Vanghelie, intr-un dosar cu privire la contracte acordate ilegal.

Mai multe perchezitii au loc, joi dimineata, la sediul Primariei Sectorului 5 si la locuinta primarului Marian Vanghelie, intr-un dosar instrumentat de DNA, privind atribuirea de contracte publice in mod ilegal, potrivit unor surse din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie. Sursele din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie (DNA) au precizat ca perchezitiile vizeaza Primaria Sectorului 5 al Capitalei si locuinta edilului Marian Vanghelie, mai multi procurori deplasandu-se si la Administratia Domeniului Public (ADP) Sector 5, precum si la sediul firmei Calex Business, potrivit Mediafax.

Primaria Sectorului 5 ar fi acordat contracte ilegale de 2 MLD. lei

Procurorii fac aceste perchezitii in legatura cu fapte care s-au petrecut din 2007 pana in prezent, dosarul vizand lucrari publice care au fost atribuite in mod ilegal, au adaugat sursele citate. Valoarea contractelor, spun surse din DNA, se ridica la doua miliarde de lei. Procurorii au mai facut perchezitii, la inceputul lunii septembrie 2014, la ADP Sector 5, intr-un dosar de evaziune fiscala, cu un prejudiciu de 35 de milioane de lei.

Perchezitii DNA la Primaria Sectorului 5 si in decembrie

Procurorii Parchetului Bucuresti si politistii au facut in decembrie 25 de perchezitii, intre care si la Primaria Sectorului 5, intr-un dosar privind procedura de acordare a unor ajutoare sociale, in care se fac cercetari pentru abuz in serviciu, trafic si cumparare de influenta.

Parchetul Tribunalului Bucuresti arata, intr-un comunicat de presa, ca in aceasta cauza se efectueaza urmarirea penala pentru posibila savarsire a unor "infractiuni de trafic de influenta, cumparare de influenta si abuz in serviciu, in legatura cu procedura de acordare a unor ajutoare sociale", scrie Mediafax.

Sursa citata a precizat ca procurorii fac 25 de perchezitii in Bucuresti, inclusiv la o institutie publica. Surse judiciare au declarat ca institutia publica unde au loc perchezitii este Primaria Sectorului 5. La perchezitii participa procurori si 120 de politisti. Cercetarile sunt facute de Parchetul Tribunalului Bucuresti si Serviciul de Investigare a Criminalitatii Economice din Politia Capitalei, cu sprijinul de specialitate al Serviciului Roman de Informatii.

Ce spunea in decembrie Vanghelie despre perchezitiile DNA: Se ridica documente, nu au legatura cu mine, sunt unii directori

Primarul Sectorului 5, Marian Vanghelie a declarat ca anchetatorii ridica documente si au mandate de aducere pentru directori din Directia Sociala, fara ca el sa fie implicat, precizand s-ar putea sa ceara DNA sa verifice actele, ca sa vada daca sunt vinovati sau daca "sunt suparati Oprea si Ponta".

"Eu sunt la Primarie, in momentul de fata, sunt cu cativa avocati, vom face toate diligentele necesare, in functie de ceea ce se intampla, catre toate institutiile care sunt in legatura cu Parchetul General si cu Politia Capitalei, sa se verifice acest mod de control care se face astazi la Primarie. N-am nicio problema. (...) Momentan se asteapta sa se deschida birourile, sa se verifice documentele, sa se ridice documente. Nu este o chestie noua, nu s-a intamplat pentru prima data, am mai avut asemenea fenomene, nu inseamna ca se rasuceste pamantul cu susul in jos daca se fac niste controale sau se iau niste documente. Eu va pot asigura ca toate documentele sunt in regula si nu este nicio problema", a declarat Vanghelie.

Primarul Sectorului 5 a precizat ca, din ce a aflat de la anchetatori, exista mandate de aducere pentru cativa directori de la Directia Sociala. Vanghelie a precizat ca verificarile nu au legatura directa cu el, Directia Sociala fiind subordonata Consiliului Local. "Sunt bani care sunt din cadrul Consiliului Local, nu fonduri europene, nu are nicio legatura cu fondurile europene, cu nimica. Deci sunt fondurile noastre alocate bugetului Sectorului 5", a mai spus Vanghelie.

Marian Vanghelie este primar al Sectorului 5 din anul 2000, el castigand alegerile din pozitia de candidat al PSD. El a fost membru al acestui partid pana in noiembrie 2014, cand a fost exclus, alaturi de Mircea Geoana si Dan Sova, in urma votului Comitetului Executiv National al PSD. Ulterior, in martie, Vanghelie si Geoana au anuntat infiintarea unei noi formatiuni politice, Partidul Social Romanesc.

Sursa foto: Mediafax Foto

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Legal Business »



Setari Cookie-uri