Traian Basescu, fostul presedinte al Romaniei, a fost anuntat ca este urmarit penal, dupa ce a fost audiat astazi la Parchetul General, in dosarul in care senatorul PSD Gabriela Firea il acuza de santaj.

Potrivit PICCJ, in cauza constituita ca urmare a plangerii formulate de senatorul Gabriela Firea, procurorii Sectiei de urmarire penala si criminalistica au dispus, prin ordonanta din 11 martie, efectuarea in continuare a urmaririi penale fata de Traian Basescu sub aspectul savarsirii infractiunii de santaj, anunta Mediafax.

"Azi, 18 martie 2015, domnul Basescu Traian s-a prezentat la sediul Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie pentru a-i fi adusa la cunostinta invinuirea, context in care aparatorii acestuia au solicitat un termen pentru consultarea dosarului", a precizat sursa citata. Fostul presedinte Traian Basescu a a fost citat sa se prezinte miercuri la Parchetul instantei supreme, in calitate de suspect, in dosarul care senatorul PSD Gabriela Firea il acuza de santaj. Traian Basescu a stat in sediul PICCJ aproximativ 20 de minute, iar la plecare nu a dorit sa spuna ce a discutat cu procurorii si daca a fost pus sub urmarire penala.

Intrebat daca a sunat la Parchetul Inaltei Curti de Casatie si Justitie dupa ce a fost pus sechestru pe terenuri din localitatea Nana, in dosarul in care se fac cercetari, asa cum a afirmat procurorul general al Romaniei, Tiberiu Nitu, Traian Basescu a negat.

Atat la intrare, cat si la iesirea din sediul PICCJ, fostul presedinte a fost huiduit de mai multi oameni, care au scandat "Basescu, la puscarie", "PMP si ticalos, ai intos tara pe dos", "Spune, Base, adevarat, cati dolari pe flota ai luat", "Douazeci de ani de puscarie, dupa zece ani de domnie", "Zece ani ai stat in deal, acum te duci la canal", "Domnule Nitu, puneti-i catusele". Acestia au avut pancarte pe care scria "PMP - Partidul Mostenitorilor Penali", "Closca Mafiei, la puscarie", De Basescu ne-am satura, da inapoi ce-ai furat", precum si caricaruri cu Traian Basescu imbracat in detinut, langa care sunt mesajele: "Am carat spaga cu roaba, acum e nasoala treaba", "Vestimentatia: Casa de moda Jilava". In fata protestatarilor a stat un cordon de jandarmi, printre acestia fiind si negociatori.

Ce a spus Gabriela Firea despre urmarirea penala fata de Traian Basescu

Senatorul PSD Gabriela Firea a declarat, miercuri, dupa ce Traian Basescu s-a prezentat in fata procurorilor, ca ea si avocatul sau vor sustine "cu tarie" faptul ca declaratiile fostului presedinte nu pot ramane simple speculatii politice. "Vom sustine cu tarie faptul ca declaratiile fostului presedinte, in ceea ce ma priveste, in calitate de comunicator si membru al comisiei Nana, nu pot ramane simple speculatii politice si, de asemenea, nu pot fi tratate cu aceasta conotatie si lejeritate ca in politica se poate afirma ceva", a declarat senatorul PSD Gabriela Firea.

Firea a precizat ca a vorbit cu avocatul sau, Lucian Bolcas, care i-a comunicat ca Traian Basescu a solicitat studierea dosarului impreuna cu avocatul sau si ca "in perioada urmatoare probabil va raspunde si intrebarilor procurorului de caz, asa cum am facut si eu, pe data de 23 ianuarie, atunci cand am fost citata".

Traian Basescu l-ar fi amenintat pe procurorul general al Romaniei, Tiberiu Nitu

Lucian Bolcas, avocatul Gabrielei Firea, a declarat, miercuri, ca Traian Basescu l-a amenintat pe procurorul general Tiberiu Nitu, in urma cu o zi, el refuzand insa sa mentioneze in ce a constat amenintarea. Avocatul Gabrielei Firea a spus, miercuri, la iesirea de la Parchetul instantei supreme, unde fostul presedinte a fost citat pentru a da declaratii in dosarul in care Firea il acuza de santaj, ca "suspectul Traian Basescu l-a amenintat ieri pe procurorul general".

"Eu nu pot sa-l asist si pe procurorul general, nu ma plateste", a spus Bolcas, care nu a dorit sa mentioneze despre ce amenintari este vorba. Avocatul senatorului PSD Gabriela Firea, Lucian Bolcas, a mai spus ca aparatorii fostului presedinte au solicitat termen pentru studierea dosarului, iar data la care Traian Basescu se va prezenta din nou la Parchetul Inaltei Curti de Casatie si Justitie urmeaza sa fie stabilita "in functie de consultarea dosarului".

Bolcas a mai spus ca Traian Basescu nu a dat miercuri nicio declaratie in fata procurorilor, urmand ca fostul presedinte sa raspunda intrebarilor anchetatorilor dupa ce avocatii sai vor citi ce scrie in dosar. Avocatul a mai spus ca Traian Basescu nu le-a reprosat nimic procurorilor, iar "toate lucrurile au decurs in cea mai stricta respectare a normelor de procedura".

Sursa foto: Mediafaxfoto

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Legal Business »



Setari Cookie-uri