Directorul administrativ al Universitatii de Medicina si Farmacie (UMF) Bucuresti Dan Pahoni si directorul tehnic Corina Antoaneta Angheluta au fost plasati in arest la domiciliu, de Tribunalul Bucuresti, fiind cercetati pentru luare de mita pentru atribuirea contractelor de achizitie publica.

Decizia nu este definitiva, putand fi contestata la Curtea de Apel, dar este executorie. Pahoni si Angheluta au fost retinuti marti de procurorii Parchetului instantei supreme, fiind acuzati de luare de mita si abuz in serviciu. Potrivit anchetatorilor, cei doi ar fi au atribuit contracte de achizitie publica unor societati comerciale detinute sau controlate de oameni de afaceri aflati in cercul lor relational, pretinzand si primind in schimb diferite sume de bani. De asemenea, spun procurorii, cei doi inculpati au dispus divizarea achizitiilor publice in mai multe contracte distincte care sa se incadreze in limitele valorice impuse de OUG nr. 34/2006, astfel incat sa poata fi aplicata fie procedura de achizitie directa, fie cea simplificata a cererii de oferta, iar contractele sa fie directionate catre firmele agreate, informeaza Mediafax.

Procurorii mai arata ca, pentru acelasi tip de activitate, in speta reabilitarea unor imobile aflate in patrimoniul UMF si aproximativ in aceeasi perioada de timp, iunie-noiembrie 2009, au fost incheiate mai multe contracte cu societatile detinute sau controlate de oameni de afaceri aflati in cercul relational al celor doi inculpati. Din cercetari a mai reiesit ca Pahoni a solicitat sume de bani sub forma „sponsorizare”, in favoarea unor persoane/entitati din cercul sau relational, de la reprezentantii societatilor cu care se afla in relatii contractuale. Surse judiciare au declarat ca Dan Pahoni solicita pana la 40 la suta din valoarea unor contracte incheiate de UMF Bucuresti cu societati comerciale.

Inca din anul 2009, Dan Pahoni ar fi incasat comisioane pentru contracte de reparatii, curatenie si deratizare, a caror valoare totala se ridica la cateva sute de mii de euro. Pahoni este suspectat si ca ar fi controlat, prin interpusi, noua societati care ar fi incheiat contracte cu Universitatea de Medicina si Farmacie Bucuresti, potrivit surselor citate. Sursele citate au mai precizat ca Dan Pahoni ar fi cumparat, cu banii primiti pentru atribuirea ilegala a unor contracte, locuinte si autoturisme, iar o parte din sumele cerute ar fi ajuns la complicii acestuia. In cauza, procurorii au dispus fata de Elena Barbulete si Cristian Dumitroiu, administratori ai unor societati comerciale, masura controlului judiciar pentru o perioada de 60 de zile.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Legal Business »



Setari Cookie-uri