Lucinschi va fi dus in arest si prezentat, marti, la instanta pentru a se lua o masura preventiva fata de el in acest caz. Omul de afaceri a fost adus la sediul DNA, luni, in jurul orei 22.30, dupa perchezitionarea domiciliului sau din Voluntari, judetul Ilfov, scrie Mediafax.

Sergiu Lucinschi, fiul fostului presedinte al Republicii Moldova Petru Lucinschi, este cercetat intr-un dosar in care este suspectat de savarsirea unor infractiuni de coruptie si asimilate celor de coruptie, comise in perioada 2014 - martie 2015, potrivit unui comunicat al Directiei Nationale Anticoruptie (DNA). Surse judiciare au declarat ca Sergiu Lucinschi este implicat intr-o cauza de trafic de influenta si santaj instrumentata de procurorii DNA. El este acuzat ca ar fi pretins suma de 4 milioane de euro in perioada decembrie 2014 - martie 2015.

In dosarul de santaj al lui Sergiu Lucinschi a fost retinut si un ofiter de politie de la DIICOT

Ofiterul de politie de la DIICOT Constantin Comaneanu a fost retinut de DNA pentru luare de mita, in dosarul in care Sergiu Lucinschi, fiul fostului presedinte al Republicii Moldova, este acuzat de santaj si trafic de influenta, cei doi urmand sa fie dusi la ICCJ cu propunere de arestare preventiva. Potrivit procurorilor DNA, in perioada decembrie 2014 - martie 2015, Sergiu Lucinschi, cu complicitatea altor persoane, a santajat un om de afaceri sa-i dea patru milioane de euro, desi acesta nu ii datora bani, spunand ca doar asa isi va retrage o plangere penala formulata la DIICOT pentru mai multe infractiuni, printre care si gestiune frauduloasa. "De asemenea, inculpatul i-a promis omului de afaceri ca va depune diligentele necesare astfel incat sa fie schimbata incadrarea juridica a tuturor faptelor intr-o infractiune pentru care, la retragerea plangerii prealabile, ancheta inceteaza", au aratat procurorii in ordonanta de retinere.

In acelasi context, ofiterul de politie de la DIICOT Constantin Comaneanu, care desfasura activitati specifice in acel dosar, i-ar fi solicitat o suma de bani, initial neprecizata, printr-un intermediar, omului de afaceri santajat de Lucinschi, afirmand ca poate influenta modul de solutionare a cauzei. "Mai mult, pentru a-i intari increderea, inculpatul Comaneanu Constantin, prin acelasi intermediar, i-a transmis omului de afaceri o copie a plangerii depusa de inculpatul Lucinschi Sergiu si i-a comunicat totodata ca se va lua impotriva lui masura arestarii, lucru care s-a si intamplat ulterior", au precizat procurorii.

Avand in vedere ca informatiile se confirmasera, dupa punerea sa in libertate, omul de afaceri a fost de acord sa ii dea intermediarului suma de 30.000 de euro, din cei 50.000 de euro pretinsi initial, pentru rezolvarea favorabila a dosarului sau, sustin anchetatorii.
In 30 martie, Comaneanu a fost prins in flagrant, dupa ce a primit de la intermediar 5.000 din cei 30.000 de euro dati de omul de afaceri.
DNA a precizat ca in aceasta cauza se fac acte de urmarire penala si fata de alte persoane.