DNA a cerut Consiliului Local Constanta sa se constituie parte civila in ultimul dosar al lui Radu Mazare, insa dupa ce consilierii au supus la vot cererea rezultatul a fost neconcludent, inregistrandu-se mai multe abtineri, chiar din partea consilierilor PSD, decat voturi "pentru" sau "impotriva".

Consilierii locali au luat in discutie, in cadrul sedintei de luni, o cerere a DNA pentru ca CLM Constanta sa se constituie parte civila in dosarul in care Radu Mazare este anchetat pentru vinderea a doua terenuri din Mamaia, in opinia anchetatorilor la un pret subevaluat.Seful Serviciului Juridic din cadrul Primariei Constanta, Irina Panzariu, a afirmat in cadrul sedintei Consiliului Local ca DNA il ancheteaza pe Radu Mazare pentru subevaluarea unui teren de 12.000 de metri patrati in zona Cazino Mamaia si pentru subevaluarea altui teren la Club Castel tot in Mamaia, de 15.000 de metri patrati, ambele fiind vandute, primul in 2007, iar al doilea in 2004, scrie Mediafax.

Expertul desemnat de catre DNA considera ca prejudiciul in acest caz este de patru milioane de euro, trei milioane de euro pentru primul teren si un milion de euro pentru cel de-al doilea. Irina Panzariu a mentionat insa ca un alt expert a stabilit ca nu exista niciun prejudiciu in acest caz, evaluarile fiind intocmite corect. Seful Serviciului Juridic a explicat ca acele terenuri au fost vandute de catre Consiliul Local. "Procedura de vanzare a bunurilor a fost aprobata de Consilul Local. Tot Consiliul Local a aprobat si vanzarea celor doua terenuri si tot prin hotarare de Consilucomisia de vanzare a fost mandatata sa-si insuseasca in numele Consiliului Local intreaga documentatie care sta la baza acestor vanzari, cat si raportul de evaluare", a explicat Irina Panzariu, care a mentionat ca pretul de vanzare a fost stabilit pe baza unui raport de evaluare.

Viceprimarul Decebal Fagadau a cerut, in cadrul sedintei, sa nu se constituie parte civila Consiliul Local, in timp ce Sorina Tusa, consilier PNL, a solicitat ca CLM sa se constituie parte civila in acest dosar. Votul a fost unul strans, sase consilieri au fost "pentru”, sase au votat “impotriva”, iar 11 s-au abtinut, printre acestia fiind si consilieri PSD. In aceasta situatie, proiectul nu a fost aprobat, nici nu a fost respins, ci practic nu s-a adoptat nicio hotarare. Consilierii au mai dezbatut unproiect legat tot de acest subiect, fiind vorba despre un proiect privind insusirea de catre Consiliul Local a raportului de expertiza care spune ca nu exista prejudiciu din vanzarea celor doua terenuri. Proiectul a fost aprobat cu 13 voturi in favoarea sa, inregistrandu-se zece abtineri. Viceprimarul Decebal Fagadau a spus jurnalistilor, la finalul sedintei, ca a fost nemultumit de faptul ca multi consilieri PSD s-au abtinut de la vot.

"Suntem intr-o situatie aberanta. Consiliul Local a aprobat niste vanzari, Consiliul Local a aprobat la ce preturi sa se faca aceste vanzari, Consiliul Local a facut o expertiza pe care si-a insusit-o din care reiese ca nu exista niciun prejudiciu. Pe cale de consecinta mi se pare nefiresc ca sa recunosti un potential prejudiciu atata vreme cat tu ai votat consecvent pentru vanzare, pentru stabilire de pret si pentru faptul ca nu exista un prejudiciu. Am suferit o dezamagire, ma gandesc la repercusiunile politice ale acestui vot de astazi, inclusiv demisia mea din functia de presedinte al organizatiei municipale", a afirmat Fagadau. El a recunoscut ca nu au fost consultari inainte intre reprezentantii PSD in Consiliul Local pentru a nu influenta rezultatul. "In mod evident, dupa cum s-a vazut in rezultatul votului, nu ne-am consultat inainte tocmai pentru a nu influenta rezultatul votului sau votul fiecarui consilier. Rezultatul votului de astazi este un rezultat al masuratorii fricii si daca vreti al barbatiei”, a afirmat Fagadau. Primarul Constantei, Radu Mazare, nu a fost prezent la sedinta Consiliul Local, fara a da explicatii in acest sens nici macar colaboratorilor sai.

Radu Mazare s-a prezentat pe 20 martie la DNA Constanta, la iesire spunand ca a luat la cunostinta faptul ca s-a inceput urmarirea penala impotriva sa pentru patru fapte de abuz in serviciu, vizand terenurile de la Castel si Cazino, pentru ca nu a concediat functionari si pentru neexecutarea unei decizii. "Am luat cunostinta ca s-a pus in miscare urmarirea penala pentru terenul de la Castel, vandut in 2004, pentru terenul de la Cazino - ala pentru care sunt in proces la Bucuresti, din 2007 (ambele terenuri sunt in statiunea Mamaia - n.r.), pentru ca nu am dat afara functionarii publici, in 2008, si pentru ca Primaria nu a executat o hotarare de instanta unde noi spunem, eu si cei din subordinea mea, ca nu putea fi executata. Asta-i tot - patru bucati de abuz in serviciu", a spus Radu Mazare.

De altfel, la sosirea la DNA, el a afirmat ca in cazul celor doua terenuri este vorba despre vanzari stabilite de Consiliul Local (CL) Constanta, evaluate de un evaluator si negociate, "nu sub valoarea evaluarii", de catre o comisie a CL."Dupa ce cetateanul semna cu comisia Consiliului Local si platea avansul, primarul semna contractul. (...) Si acolo sunt acuzat eu, nimeni altcineva: nici evaluator, nici consilieri locali, nici nimeni", a spus Radu Mazare. Si in 6 februarie, Mazare s-a prezentat la DNA Constanta, el spunand atunci ca a fost chemat de procurori pentru un dosar in care este suspect, vizand un teren din statiunea Mamaia care a fost vandut de Consiliul Local Constanta.

Sursa foto: Mediafax Foto

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Legal Business »



Setari Cookie-uri