Christian Heinzmann (foto), directorul general al Tarom, l-a demis pe Eduard Rosianu, CFO-ul companiei, acuzand faptul ca acesta avea de un an un contract de munca nelegal. Rosianu a confirmat pentru wall-street.ro demiterea, pe care o considera abuziva.

"Tehnic vorbind, decizia de terminare a contractului individual de munca se bazeaza pe o adresa care a circulat intre Tarom si Ministerul Transporturilor, semnata de Heinzmann si consilierul juridic, prin care s-a ajuns la concluzia ca trebuia sa am contract de mandat si nu contract individual de munca", a spus Rosianu pentru wall-street.ro.

El a precizat ca de ieri, 1 aprilie, a eliberat postul, dar va contesta in instanta decizia. "Voi lua toate masurile legale, inclusiv plangeri penale daca legea imi permite. Este ridicol sa fiu angajat cu carte de munca un an si acum sa spui ca trebuia sa fiu pe contract de mandat".

Inainte de Tarom, Eduard Rosianu a fost timp de aproape 2 ani directorul financiar al grupului Imperial Jet, un furnizor de servicii aviatice inregistrat in Germania.

Tarom are de la finalul lunii martie un nou Consiliu de Administratie din care fac parte Christian Heinzmann, CEO-ul operatorului aerian, Valentin Iordache, director de comunicare al companiei Aeroporturi Bucuresti si Marcel Bolos, fost sef al AM POST. Ceilalti administratori sunt Dan Aurel Machita, Dragos Andrei, Tiberiu Ticlea si Radu Francis Florescu.

Operatorul aerian de stat a in¬cheiat anul trecut cu pierderi de 119 milioane de lei, in scadere cu 8% fata de 2013, iar pentru 2015 estimeaza un rezultat negativ de 8 milioane de lei.

Sursa foto: Mediafax Foto

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Legal Business »



Setari Cookie-uri