Loteria Romana este urmarita penal, prejudiciul din dosar depasind 100 mil. de euro, potrivit Parchetului Curtii de Apel Bucuresti. Motivul urmaririi penale este desfasurarea fara licenta de activitati in domeniul jocurilor de noroc de tip slot-machine, in perioada 2006-2014.

Parchetul Curtii de Apel Bucuresti a anuntat ca a inceput urmarirea penala in cazul Companiei Nationale Loteria Romana, pentru desfasurarea fara licenta sau autorizatie de activitati in domeniul jocurilor de noroc. Conform sursei citate, in perioada 2006-2014 Loteria Romana a desfasurat, fara a avea licenta si autorizatiile necesare, activitati de tip slot-machine cu un numar total de 6.263 de aparate puse la dicpozitie de catre alte persoane juridice, potrivit Mediafax.

Compania Lotrom, de asemenea urmarita penal in dosarul Loteria Romana

De asemenea, procurorii au dispus efectuarea in continuare a urmaririi penale in cazul SC Lotrom SRL, care in perioada 2006-2014 a pus la dispozitia Loteriei Romane aparate pentru activitati de jocuri de noroc tip slot-machine cu care au fost desfasurate activitati de jocuri de noroc neautorizate si nelicentiate. Procurorii spun ca in acest caz prejudiciul se ridica la 463.373.647 de lei. ”In cauza s-a luat masura asiguratorie a propririi asupra conturilor bancare ale persoanelor cercetate. Cu privire la numele/identitatea altor persoane cercetate, faptele si infractiunile retinute in sarcina acestora si probele administrate, mentionam ca in momentul de fata acestea nu pot fi facute publice intrucit ar fi de natura sa afecteae mersul anchetei penale”, mai spun procurorii Parchetului Curtii de Apel Bucuresti.

Jurnalistii de la Rise Project scriu ca in acest dosar mai sunt urmarite penal, pe langa Loteria Romana si compania Lotrom, alte doua companii private cu actionariat grecesc: Intracom si Intralot, iar ancheta in acest caz fost inceputa de politistii antifrauda in 2010 si preluata in acest an de procurorii de la Curtea de Apel Bucuresti. Potrivit Rise Project, Loteria Romana a luat cele 6.263 de aparate electronice de la Lotrom printr-un contract finantat de celelalte doua companii din grupul grec. Banii urmau sa fie returnati din incasari, insa, potrivit acordului comercial incheiat, aparatele au fost inregistrate pentru un alt joc de noroc -“video-loterie” -, care este taxat diferit.

Jurnalistii de la Rise Project mai scriu ca anchetatorii vor sa recupereze alte 130 de milioane de euro de la Loterie si de la cele trei companii private pentru veniturile incasate ilegal dupa 2009, cand o ordonanta de urgenta a schimbat regulile pe piata jocurilor de noroc. Compania Nationala Loteria Romana este lider pe aceasta piata, cu peste 1.109 de spatii in care sunt amplasate aparate electronice “slot machine”.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Legal Business »



Setari Cookie-uri