Politistii fac perchezitii in Bucuresti, Ilfov si Ialomita, la persoane si firme suspectate de evaziune fiscala cu un prejudiciu de trei milioane de euro. Sunt vizate 10 societati, precum si Biroul Executorilor Judecatoresti Dorina si Lucian Gont, potrivit unor surse judiciare.

Politia Romana anunta ca peste 70 de politisti, sub coordonarea procurorilor Parchetului Curtii de Apel Bucuresti, fac 15 perchezitii domiciliare in Bucuresti si in judetele Ilfov si Ialomita, la persoane suspectate de evaziune fiscala, scrie Mediafax.

De asemenea, vor fi puse in aplicare si opt mandate de aducere emise pe numele persoanelor suspectate de comiterea de infractiuni, urmand ca acestea sa fie duse la sediul Politiei pentru audieri.

Conform Politiei Romane, in acest dosar este vizata activitatea infractionala a lucratorilor unui birou de executor judecatoresc si a reprezentantilor a zece societati comerciale, suspectati de evaziune fiscala, prin sustragerea de la plata taxelor si a impozitelor catre bugetul de stat, prin inregistrarea unor operatiuni comerciale fictive.

Prin comiterea de infractiuni, in perioada 2011-2014, bugetul consolidat al statului ar fi fost prejudiciat cu aproximativ 3 milioane de euro, mai spune Politia Romana. Surse judiciare au declarat ca in acest dosar ar fi vizati executorii judecatoresti Dorina Gont si Lucian Gont, astfel ca au loc perchezitii la biroul acestora din Capitala, dar si la locuinta lor.

Dorina Gont este si presedinta Camerei Executorilor Judecatoresti de pe langa Curtea de Apel Bucuresti. Aceleasi surse spun ca in dosar ar fi vizat si omul de afaceri Ciprian Nistor, care ar controla firme offshore in conturile carora ar fi fost virati banii din evaziune fiscala.

Sursa foto: Mediafax Foto

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Legal Business »



Setari Cookie-uri