Autoritatea Nationala de Restituire a Proprietatilor functioneaza legal, fara problemele din 2010-2012, constatate acum de catre procurori, cand banii publici "s-au dus unde nu trebuie", a declarat, marti, premierul Victor Ponta, precizand si ca Ministerul Justitiei are o strategie pentru institutie

El a raspuns astfel intrebat de jurnalisti daca situatia la Autoritatea Nationala de Restituire a Proprietatilor (ANRP) a fost rezolvata.

"S-a discutat cu Ministerul de Justitie si avem in continuare o strategie pentru ca functionarea ANRP sa se desfasoare in conditii cat mai bune. Si functioneaza ANRP-ul, functioneaza legal si nu mai exista problemele pe care, s-a vazut, procurorii le-au constatat in perioada 2010-2012, cand sute de milioane si miliarde din bani publici s-au dus unde nu trebuie", a spus Ponta.

Ponta:Personalul din autoritatile de management trebuie bine platit, altfel se duce in mediul privat

Personalul din autoritatile de management trebuie bine platit, altfel, cu un venit de 300-400 de lei, se va duce in mediul privat pentru 3-4.000 de euro sau "avem coruptie", a afirmat premierul Victor Ponta, sustinand ca ministrii nu vor salarii, ci se "jertfesc" pentru binele public.

El a aratat ca s-a reusit cresterea veniturilor persoanelor care isi desfasoara activitatea la nivel guvernamental in zona fondurilor europene cu scopul ca functionarii sa nu mai fie tentati sa plece in mediul privat sau sa faca acte de coruptie. "Daca lucrezi in autoritati de management, organisme intermediare, si castigi 3-400 de euro si poti sa te duci consultant in partea privata si sa castigi 3-4.000 de euro, evident este ca ori avem o plecare a tuturor celor care sunt competenti, ori avem coruptie", a spus Ponta.

In opinia sa, cei care lucreaza in aceasta zona guvernamentala au venituri "daca nu suficiente", oricum mult mai mari decat prim-ministrul sau ministrii. "De exemplu, domnul ministru Nica, daca ar fi sef de autoritate de management, ar castiga mult mai mult decat ministrul, cel putin dublu", a explicat Ponta.

Prezent alaturi de premier, ministrul Fondurilor Europene, Marius Nica, a replicat: "De trei ori!". "Dar domnia sa, dorind sa lucreze pentru binele tarii si jertfindu-se, ca toti cei de fata, pentru binele public, noi nu vrem salarii, noi vrem doar sa lucram", a adaugat premierul.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Legal Business »



Setari Cookie-uri