Numarul de fuziuni si achizitii in industria de telecomunicatii si IT nu a mai fost la un nivel atat de mare de la explozia de site-uri de internet (dot-com bubble) care a avut loc la sfarsitul anilor 90, scrie publicatia Lexology.

Esti interesat(a) de finantari si de piata de fuziuni si achizitii? Participa la Conferinta M&A Outlook de joi, 7 mai. Inscrie-te aici.

O mare parte din acest optimism in domeniu este determinat de aparitia de noi servicii de comunicare printre care comunicatii ca serviciu (CaaS), voce prin intermediul protocolului de internet (VoIP), retele virtuale private (VPN), cloud computing, conferinte video si audio, servicii over the top (OTT) si retele pentru livrarea de continut (CDN)

Caracterista comuna a acestor servicii este transmisia de date intre furnizor si client. Iar odata cu aceste servicii, apara intrebarea daca se supun cerintelor autoritatilor de reglementare in telecomunicatii si, daca da, ce reguli ar trebui sa respecte.

Reglementarile variaza de la tara la tara, desi institutii precum Uniunea Internationala in Telecomunicatii incearca sa dezvolte standarde comune.

Citeste si:
Incasarile Orange Romania au scazut in trimestrul al doilea
Incasarile Orange Romania au...

Cateva dintre temele comune in privinta acestor servicii sunt:
- Obligatia de a obtine licenta sau a inregistra seviciul
- Conditiile de spectru de radio
- Taxele administrative
- Transparenta contractelor
- Conditiile de revanzare
- Securitatea si interceptarea


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Legal Business »Citeste si
TOP: 10 domenii in care salariile au crescut cel mai mult in 5 ani