Inspectorii Antifrauda, veniti in uniforme pe litoral, au fost cei mai fluierati de pe plaja din Vama Veche. Echipa si-a vazut imperturbabila de drum, printre vamaioti. Un Logan al ANAF a fost atacat cu sticle, iar parbrizul i-a fost spart. Politia il cauta acum pe faptas. ”Ce, au venit tantosi in uniformele lor si au crezut ca vom face pe noi de frica? Uite ca n-am facut”, a spus Claudiu, vanzator la chiosc cu hot dog.

Pentru vacanta de 1 Mai, aproape 200 de inspectori antifrauda au fost detasati pe litoral ca sa controleze activitatea de la terase, restaurante, hoteluri si chioscuri, potrivit Digi24.

Inspectorii Fiscului au mers in 31 de localuri din Vama Veche ca sa verifice daca angajatii emit bonuri fiscale. Controalele vor continua si in zilele viitoare.

Totusi, romanii vad cu ochi tot mai buni actiunile ANAF, asta dupa ce Autoritatea a inceput in ultima luna o serie de controale la companii pentru combaterea evaziunii fiscale in urma carora au fost inchise temporar mai multe firme.

Citeste si:

Conform sondajului CSCI, un total de 93% din totalul persoanelor intervievate au auzit de controalele Agentia Nationala de Administrare Fiscala, in timp ce o pondere de 73% din cei chestionati sustin ca au sau ca sunt de acord cu rezultatele controalelor organizate de catre autoritatea de control.

In ceea ce priveste legalitatea firmelor, 95% din totalul celor intervievati sustin ca toate firmele ar trebui sa respecte legea, indiferent de marimea acestora, in timp ce 81% dintre acestia sustin ca ANAF ar trebui sa controleze cat mai multe firme, pentru ca neplata datoriilor catre stat si evaziunea fiscala afecteaza activitatea tuturor.

Mai mult, un total de 78% dintre cei chestionati de catre CSCI sustin ca prin combaterea evaziunii fiscale castiga toti oamenii corecti care isi platesc toate darile catre stat.

Sursa foto: Adevarul