Seful suspendat al Directiei Generale Regionale a Finantelor Publice Ploiesti, Daniel Petre, aflat in arest la domiciliu, a fost trimis in judecata de DNA pentru luare de mita, fapte comise in perioada in care era director adjunct la Directia Economica din CJ Prahova si director la DGFP Prahova, informeaza Mediafax.

Procurorii anticoruptie au dispus trimiterea in judecata, in stare de arest la domiciliu, a lui Daniel Cristian Petre, fost director executiv adjunct la Directia Economica din Consiliul Judetean Prahova cu atributii delegate de administrator public si director executiv la Directia Generala a Finantelor Publice Prahova, anunta DNA intr-un comunicat dat publicitatii marti. Procurorii il acuza pe Daniel Petre de doua infractiuni de luare de mita, dintre care una in forma continuata, anchetatorii retinand trei acte materiale in sarcina acestuia.

Potrivit procurorilor, in perioada aprilie - mai 2012, Daniel Cristian Petre, care la acel moment avea functia de director executiv adjunct al Directiei Economice din Consiliul Judetean Prahova, cu atributii delegate de ordonator principal de credite si administrator public, a primit in mod repetat, in trei randuri, de la un denuntator 50.000 de lei, care i-a fost remisa in trei transe.

In schimbul banilor, Petre s-a angajat sa faca demersuri pentru favorizarea unei societati comerciale la care denuntatorul avea interese economice, in sensul atribuirii unei lucrari privind modernizarea unui drum judetean, finantata din fondurile Consiliului Judetean Prahova.

Conform anchetatorilor, Petre ”a promis ca va face demersuri si in legatura cu efectuarea cu prioritate a platilor catre aceasta societate si suplimentarii cu 20% din valoarea totala a lucrarii, pe parcursul derularii contractului”.

Citeste si:
Mihai Stanescu: Avem nevoie de masuri anti-abuz si anti-coruptie
Mihai Stanescu, coach:...

Seful suspendat al Directiei Regionale a Finantelor Publice Ploiesti este de asemenea acuzat ca in cursul lunii aprilie 2013, inainte de Paste, in calitate de director executiv la Directia Generala a Finantelor Publice Prahova, ”a primit de la acelasi denuntator suma de 10.000 de lei, pentru a favoriza aceeasi societate comerciala, cu ocazia unui control derulat de catre inspectorii din subordinea sa”.

Dosarul in care Daniel Petre a fost trimis in judecata a fost inscris pe rolul Tribunalului Prahova. Potrivit DNA, Daniel Petre este cercetat si pentru alte fapte penale, intr-un dosar disjuns din dosarul in care a fost trimis in judecata. Surse judiciare spun ca este vorba despre fapte de coruptie comise in perioada in care era director al DGFP Ploiesti.

Reprezentantii Directiei Generale Regionale a Finantelor Publice Ploiesti au declarat ca in prezent Daniel Petre este suspendat si functia de director al acestei institutii.

Citeste si:
Milioane de euro din fondurile UE pentru fermieri merg catre oligarhi
Milioane de euro din...


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Legal Business »Citeste si
Directorul Finantelor Publice Ploiesti, retinut pentru mita