Politistii fac, astazi dimineata, 24 de perchezitii in Bucuresti si in judetul Ilfov, fiind vizate doua retele specializate in evaziune fiscala in domeniul prestarii de servicii de monitorizare prin GPS, in care sunt implicate companii din IT, prejudiciul fiind de circa 35 de milioane de euro.

Potrivit unui comunicat de presa al Politiei Romane, politistii Directiei de Investigare a Criminalitatii Economice din IGPR, cu sprijinul celor din cadrul Inspectoratului de Politie Judetean Ilfov, fac 24 de perchezitii in Bucuresti si in judetul Ilfov, pentru destructurarea a doua retele infractionale specializate in evaziune fiscala in domeniul prestarii de servicii de monitorizare prin GPS si IT, la actiune participand 80 de politisti, noteaza Mediafax.

Conform sursei citate, in circuitele infractionale sunt implicate doua mari companii care desfasoara activitati in domeniile vizate si care s-ar fi sustras de la plata taxelor si impozitelor catre bugetul de stat, prin evidentierea unor operatiuni comerciale fictive cu alte sase societati comerciale din Romania si trei firme straine.

In acest mod, in perioada 2008-2012, bugetul statului a fost prejudiciat cu aproximativ 35 de milioane de euro. Politia mai precizeaza ca vor fi puse in aplicare 12 mandate de aducere, persoanele vizate urmand sa fie duse la audieri.

Surse din Politie spun ca sunt vizate societatile RHS, Compasi, Rom Soft si Scop Computers. Dosarul penal este instrumentat de politisti sub coordonarea procurorilor Parchetului de pe langa Curtea de Apel Bucuresti.

Citeste si:
Perchezitii la o banda de hoti de biciclete din Brasov
Perchezitii la o banda de...

Sursa foto: Mediafax Foto

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Legal Business »Citeste si
Noua domenii in care castigi peste 1.000 de euro si NU sunt IT-ul