Fondurile de investitii nu au nicio obligatie fata de companiile in care cumpara actiuni sau antreprenorii care le-au fondat, obligatia lor majora fiind fata de proprii finantatori, a declarat Ruxandra Ogrendil, partener Pathfinder Management& Consulting, in cadrul M&A Outlook, conferinta organizata de wall-street.ro in parteneriat cu EY, Pathfinder si PeliFilip.

“Cand un fond intra intr-o companie alaturi de un antreprenor, fondul asteapta rezultate, fondul raspunde pentru banii investiti, el da socoteala propriilor finantatori. De multe ori am vazut antreprenori nemultumiti pentru ca nu inteleg de ce se intampla anumite lucruri, de ce schimba abordarea in companie la atragerea unui fond. Un investitor financiar nu are nicio obligatie fata de antreprenor sau companie, obligatia lui majora este catre investitor. Un fond este un partener puternic, vine cu bani, vine cu foarte multe cunostinte, dar scopul este diferit. Si este bine ca un antreprenor sa stie de la inceput la ce se inhama si sa se faca de la inceput o aliniere a asteptarilor. Sunt foarte multe situatii in care antreprenorii au iesit public si au inceput sa se planga de lucrurile care s-au intamplat odata cu atragerea unui fond de investitii”, a adaugat Ogrendil.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Legal Business »



Setari Cookie-uri