DNA a decis extinderea urmaririi penale fata de sefa CNA, Laura Georgescu, si a pus sechestru pe averea ei. Potrivit procurorilor, citati de Digi24, „Laura Georgescu a instigat in perioada 2013 - 2014 la intocmirea unor sesizari cu date nereale, care au fost solutionate prin sanctionarea a 4 posturi de televiziune (5 sesizari nereale), altele decat cele referitoare la cele 7 posturi de televiziune care au facut obiectul actelor de cercetare anterioare".

La inceput de aprilie, Laura Georgescu a fost audiata la DNA intr-un dosar privind interventii pentru licenta Giga TV. La momentul respectiv, procurorii DNA faceau cercetari intr-un dosar privind interventii pentru licenta Giga TV, in care sunt urmariti penal presedintele CNA, Laura Georgescu, fostul deputat PSD Viorel Hrebenciuc, primarul suspendat din Piatra Neamt, Gheorghe Stefan, si Narcisa Iorga, fost membru CNA.

Anchetatorii au reunit la dosarul privind licenta Giga TV, televiziune care era controlata de Gheorghe Stefan la data faptelor, un alt dosar in care sunt vizate fapte de coruptie comise la nivelul CNA. Astfel, Laura Georgescu este vizata si pentru primirea unor laptopuri de la persoane pe care le-ar fi favorizat. Dosarul a fost deschis dupa ce au fost semnalate posibile fapte de coruptie si asimilate celor de coruptie in care ar fi implicati functionari ai statului, de la nivelul autoritatilor centrale de reglementare in domeniul audiovizualului, "actiunile acestora deservind interesele personale si de afaceri, obiectivul fiind continuarea emiterii unor posturi de televiziune, desi acestea nu indeplinesc criteriile cerute de lege", potrivit DNA.

Procurorii aratau ca, in paralel, a fost inregistrat si denuntul facut impotriva Laurei Georgescu, presedinte al CNA, de mai multi membri ai Parlamentului, sub aspectul savarsirii infractiunilor de luare de mita si trafic de influenta. "In continutul denuntului se semnaleaza ca in calitatea sa de presedinte a CNA, Laura Georgescu «a pretins 5 laptopuri cu titlu de sponsorizare pentru institutie, de la persoane pe care aceasta le-ar fi favorizat ori protejat in exercitarea atributiilor sale de serviciu»", mentionau procurorii in ordonanta prin care au dispus inceperea urmaririi penale.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Legal Business »



Setari Cookie-uri