Procurorii DNA fac, marti, perchezitii la Primaria din Targu Jiu, la locuinta primarului Florin Carciumaru si la sediile unor firme, de unde ridica documente, intr-un dosar privind fapte de coruptie care ar fi fost comise in perioada 2008-2015, transmite agentia Mediafax.

Directia Nationala Anticoruptie Craiova efectueaza cercetari intr-o cauza penala ce vizeaza suspiciuni privind savarsirea unor infractiuni de coruptie si asimilate celor de coruptie comise in perioada 2008 - 2015, se arata intr-un comunicat de presa al DNA.

Potrivit DNA, procurorii fac sase perchezitii in judetul Gorj, la sediul unei institutii publice, la sediile unor societati comerciale si la domiciliile unor persoane.

Surse judiciare au declarat, pentru Mediafax, ca institutia publica unde au loc perchezitii este Primaria Targu Jiu, de unde sunt ridicate documente. De asemenea, procurorii fac perchezitii la locuinta primarului Florin Carciumaru (PSD), care ar fi printre persoanele vizate in acest dosar.

Sursele citate au precizat ca nicio persoana nu va fi dusa la audieri si nu vor fi luate masuri preventive, in urma perchezitiilor fiind ridicate doar documente.

Perchezitii au loc si la firma Presanitas din Targu Jiu, reprezentantii firmei, contactati de Mediafax, declarand ca anchetatorii au cerut si verifica documente ale societatii.

Potrivit surselor judiciare, ancheta vizeaza presupuse fraude cu fonduri europene destinate realizarii unor lucrari la reteaua de canalizare a orasului, care ar fi trebuit finalizate in urma cu cel putin doi ani. Procurorii sunt sprijiniti in aceasta cauza de Serviciul Roman de Informatii, Directia Generala Anticoruptie si Brigada Speciala de Interventie a Jandarmeriei.

Florin Carciumaru este la al patrulea mandat de primar al municipiului Targu Jiu, el fiind si presedinte al PSD Gorj.

Sursa foto: Florin Carciumaru, Mediafax FOTO

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Legal Business »



Setari Cookie-uri