Asociatia Cluster pentru Inovare si Tehnologie - Alt Brasov deruleaza in perioada 8 - 13 iunie 2015 primul accelerator de startup-uri din Brasov - ALT Start (start.altbrasov.org). Pe parcursul a sase zile, 15 echipe de tineri cu potential vor invata cum sa isi transforme o idee creativa intr-un business de succes.

Programul presupune o zi de conferinta, destinata tuturor celor care vor sa afle mai multe despre ecosistemul antreprenorial din Romania, precum si cinci zile de training si workshop sustine de specialisti in domeniu. Cativa dintre mentorii, speakerii si investitorii primei editii Alt START sunt:

  • Business Angels si Investitori: Matei Dumitrescu, Dragos Nicolaescu, Gregory Rondin
  • Experti in atragerea de finantari: Roxana Manzatu (MFE), Marius Mitroi (UEFISCDI), Ionut Tata (Iceberg)
  • Antreprenori de success: Tiberiu Craciun (Livebooks), Mihai Dumitrescu (Rosoftlab), Paul Mijoiu (Diginesis)
  • Mentori: George Popescu (MIT), Cornel Fatulescu si Camelia Codarcea (Agile Hub)
  • Promotori ai antreprenoriatului: Florin Jianu (Initiatorul legii Business Angels), Florin Grozea (Hi-Q), Ovidiu Vranceanu (BizBrasov)
  • Servicii suport pentru startup-uri: Bogdan Colceriu (CEO al Frisbo si Fondator Trilulilu), Horia Grozea (Mobipay)

Cei interesati de o astfel de oportunitate se pot inscrie pana vineri, 29 mai prin completarea unui formular online. Persoanele selectate au oportunitatea sa isi dezvolte o idee de business bazata pe tehnologie alaturi de specialisti cu acces la metodologii deja testate in randul altor demersuri similare, menite sa ii ghideze in traseul antreprenorial. Printre temele abordare in cadrul ALT Start se numara: Business Model Canvas, MVP development, Team up, Financing Sources, Marketing Strategy, s.a.

Motivul derularii unei astfel de initiative este atat de a consolida ecosistemul antreprenorial in general, cat si de a pozitiona Brasovul ca destinatie de dezvoltare de startup-uri in domeniul industriilor creative. De asemenea, cateva dintre argumentele organizatorilor in vederea satisfacerii unor nevoi reale prin intermediul ALT Start sunt:

  • Exista potential creativ nevalorificat.
  • Business-urile din industriile actuale nu mai sunt suficiente.
  • Startup-urile contibuie semnificativ la cresterea economiei creative.

Asociatia Cluster pentru Inovare si Tehnologie - Alt BRASOV a fost infiintata in 2013 si are ca principal obiectiv promovarea si sustinerea industriilor inovatoare, cu un accent deosebit pe incurajarea si dezvoltarea de startup-uri. Asociatia reuneste 25 de membri - companii de renume din industria IT&C: Pentalog Romania, Diginesis, Rosoftlab, Siemens, Telekom, BIT Software, Profiles International, Flashnet etc., companii de consultanta : Iceberg, Firestarter, Agile Hub; Agentia Metropolitana pentru Dezvoltare Durabila Brasov, Camera de Comert si Industrie Brasov si Universitatea Transilvania.

Andra Chitu
Manager - Clusterul pentru Inovare si Tehnologie
andra.chitu@altbrasov.org
+4 0736 35 44 25

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Start Up »



Setari Cookie-uri