Procurorii DNA din Timisoara au descins, marti dimineata, la locuintele unor oameni de afaceri din judetul Arad si la locuinta primarului din localitatea Zabrani, intr-un dosar de evaziune fiscala si fraudare de fonduri europene, cu un prejudiciu estimat la trei milioane de euro.

Potrivit unor surse judiciare, mai multi oameni de afaceri din judetul Arad, precum si primarul din localitatea Zabrani, Marian Toader, sunt suspectati de fraudarea unor fonduri europene si de evaziune fiscala, la locuintele lor fiind facute mai multe perchezitii de catre procurorii DNA, , transmite corespondentul Mediafax.

Prejudiciul estimat in acest caz de catre anchetatori este de aproximativ trei milioane de euro. Conform surselor citate, oamenii de afaceri vizati au obtinut fonduri europene pentru infiintarea unei culturi de vita-de-vie in judetul Arad, acestia intrand in parteneriat public - privat si cu primaria din Zabrani.

Conform proiectului european, terenul pe care trebuia plantata vita-de-vie urma sa fie mai intai curatat, apoi ar fi trebuit sa fie plantati butasii care fusesera cumparati de la un om de afaceri italian. Oamenii de afaceri nu ar fi respectat insa aceste conditii prevazute in proiect si, in plus, au implicat o firma cu care ar fi fraudat fondurile europene.

Drept recompensa pentru aceasta afacere, primarul din Zabrani, Marian Toader, urma sa primeasca 50 de hectare de teren cultivat cu vita-de-vie, afirma anchetatorii. In prezent, oamenii de afaceri si primarul din Zabrani sunt cercetati de catre procurorii anticoruptie pentru constituire de grup infractional orgaizat, evaziune fiscala si fraudare de fonduri europene, unrmand sa fie audiati la sediul DNA din Timisoara.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Legal Business »



Setari Cookie-uri