"Va rog sa va pronuntati si sa aratati ca Parlamentul si Executivul in egala masura sunt puteri constitutionale care pot si trebuie sa-si exercite atributiile asa cum sunt prevazute de Constitutie si cum au fost investite prin votul popular. Un vot popular care nu a legitimat o alta putere decat Parlamentul, Guvernul si presedintele, nu o alta putere. Votul popular este pentru aceste puteri si pentru puterea locala, pentru autoritatile locale", a spus Victor Ponta deputatilor, potrivit Mediafax.

Sedinta Camera Deputatilor in care urmeaza sa se voteze asupra raportului comisiei juridice care a respins cererea DNA de incepere a urmaririi penale a premierului Victor Ponta a inceput, marti, fiind prezenti 288 din cei 384 de deputati.

Premierul Victor Ponta este urmarit penal pentru fals in inscrisuri sub semnatura privata, complicitate la evaziune fiscala in forma continuata si spalarea banilor in dosarul Turceni - Rovinari, fapte pe care le-ar fi savarsit in perioada in care era avocat. De asemenea, DNA cere Camerei Deputatilor avizarea urmaririi penale pe numele premierului si pentru conflict de interese urmare a numirii lui Sova ca ministru.