Crenguta Leaua a fost numita vicepresedinte la Curtea Internationala de Arbitraj, de la Paris, urmand sa preia functia la 1 iulie. Curtea este condusa de un presedinte, secondat de 17 vicepresedinti, acoperind teritorial toate continentele.

Pentru mandatul 2015-2018, la conducerea institutiei a fost desemnat francezul Alexis Mourre. "Este pentru prima data cand in lista vicepresedintilor Curtii Internationale de Arbitraj ICC Paris se regaseste un jurist dintr-o tara din Europa de Est, alta decat Rusia. Aceasta numire vine dupa incheierea unui mandat de trei ani ca membru al Curtii, perioada in care m-am straduit sa am o implicare concreta si semnificativa in activitatea acestei institutii arbitrale", a declarat Crenguta Leaua, intr-un comunicat, potrivit Mediafax.

Curtea Internationala de Arbitraj ICC Paris este cea mai importanta institutie arbitrala la nivel global. Are sediul la Paris si birouri teritoriale in New York si Singapore, dar permite organizarea de proceduri pe teritoriul oricarui stat. Un numar semnificativ de proceduri arbitrale ICC au loc anual pe teritoriul Romaniei sau cu participarea juristilor romani.

In componenta Curtii se regasesc membri numiti dintre candidatii desemnati de peste 80 de state reprezentate in cadrul ICC Paris. Rolul principal al Curtii este de a asigura administrarea arbitrajului in bune conditii, cu respectarea drepturilor partilor si cu scopul asigurarii recunoasterii si executarii hotararilor pronuntate de tribunalele arbitrale.

Crenguta Leaua este conferentiar universitar titular la Academia de Studii Economice Bucuresti si cadru didactic asociat in cadrul programului de masterat in Arbitraj Comercial organizat de Facultatea de Drept a Universitatii din Bucuresti. Este arbitru cu experienta in peste 100 de cazuri, fiind inclusa pe listele de arbitri ale curtilor de arbitraj de pe langa camerele de comert si industrie din Romania, Austria, Polonia, Bulgaria si Slovenia, precum si din Kuala Lumpur si Shanghai.

De asemenea, este listata ca arbitru la Centrul de Arbitraj si Mediere al Organizatiei Mondiale a Proprietatii Intelectuale (Geneva). Este membra a International Council for Commercial Arbitration (Haga), a Chartered Institute of Arbitrators CIArb, a London Court of International Commercial Arbitration LCIA si a Swiss Arbitration Association ASA. Este avocat in cadrul "Leaua & Asociatii", fiind specializata in domeniul arbitrajului comercial international, cu experienta ampla si in arbitrajul privind investitiile straine.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Legal Business »



Setari Cookie-uri