Intr-un interviu acordat ziarului „Adevarul“, Calin Nistor vorbeste despre cum se vede „binomul SRI-DNA“ de la varful Directiei Nationale Anticoruptie, despre arestarile preventive care au zguduit lumea politica si despre cat de mult asculta procurorii telefoanele romanilor.

„Adevarul“: De ce ati aplicat, la finalul anului 2005, pentru un post de procuror in Directia Nationala Anticoruptie? Calin Nistor: Orice procuror isi doreste sa schimbe societatea. Cat de mult am reusit, numai un studiu sociologic poate stabili. Oricum, cred ca progresele sunt majore pentru justitie in general. Cred ca alaturi de IT este domeniul in care s-a progresat cel mai mult in societatea romaneasca. In 2005 nu credeam ca lucrurile se pot schimba atat de mult. (45 de ani) a instrumentat dosarele care i-au trimis dupa gratii pe Constantin Nicolescu (fost baron de Arges), Cornel Penescu (fost patron al lantului de supermarketuri Pic), Dinel Staicu (fost patron al echipei de fotbal Universitatea Craiova) sau Antonie Solomon (fost primar al Craiovei). Din 2013 este procuror-sef adjunct al Directiei Nationale Anticoruptie.

„Adevarul“: De ce ati aplicat, la finalul anului 2005, pentru un post de procuror in Directia Nationala Anticoruptie?
Calin Nistor: Orice procuror isi doreste sa schimbe societatea. Cat de mult am reusit, numai un studiu sociologic poate stabili. Oricum, cred ca progresele sunt majore pentru justitie in general. Cred ca alaturi de IT este domeniul in care s-a progresat cel mai mult in societatea romaneasca. In 2005 nu credeam ca lucrurile se pot schimba atat de mult.

Citeste mai mult pe Adevarul.ro.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Legal Business »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Ministrul Justitiei a propus Procurorul General, sefii DNA si DIICOT
Setari Cookie-uri