Tribunalul Bucuresti a decis, luni, sa ridice sechestrul instituit de procurorii DNA in cazul imobilului detinut de Adrian si Dana Nastase din strada Muzeul Zambaccian, judecatorii dispunand totodata si deblocarea sumei de 118.650 de dolari, ce apartine fostului premier.

Hotararea a fost luata de magistratii Tribunalului Capitalei dupa ce Adrian si Dana Nastase au cerut instantei ridicarea sechestrului pus pe imobil si pe contul bancar, in dosarul cunoscut sub numele de "Zambaccian", scrie Mediafax.

"Dispune radierea din cartea funciara numarul 2975/7 a localitatii Bucuresti, sector 1, deschisa cu privire la imobilul situat in Bucuresti, strada Muzeul Zambaccian numarul 16, etaj 3, apartament 4, sector 1, apartinand reclamantilor Nastase Adrian si Nastase Daniela, a sechestrului asigurator. Dispune ridicarea sechestrului asigurator instituit asupra sumei de 118.650 USD, consemnata la Banca Comerciala Romana Sucursala Unirea, apartinand reclamantului Nastase Adrian", a decis, luni, Tribunalul Capitalei.

Decizia nu este irevocabila, motiv pentru care aceasta poate fi contestata in termen de cinci zile. In 20 iunie 2012, Adrian Nastase a fost condamnat definitiv, de catre Inalta Curte de Casatie si Justitie, la doi ani de inchisoare cu executare in dosarul "Trofeul calitatii", in care a fost acuzat in legatura cu strangerea de fonduri pentru campania electorala din 2004, cand a candidat pentru Presedintie din partea PSD. In 18 martie 2013, Nastase a fost eliberat din penitenciar, dupa ce Tribunalul Bucuresti a admis cererea lui de eliberare conditionata.

In 6 ianuarie 2014, Adrian Nastase a fost din nou incarcerat, dupa ce a fost condamnat, in dosarul "Zambaccian", la patru ani de inchisoare cu executare. Nastase a stat in penitenciar pana in 21 august 2014, cand a fost eliberat conditionat, dupa ce a executat o treime din pedeapsa.

Alaturi de fostul premier au fost condamnate, de instanta suprema, tot in dosarul "Zambaccian, si sotia acestuia, Dana Nastase, la trei ani de inchisoare cu suspendare, si Irina Jianu, la patru ani de inchisoare cu executare.

Fostul premier a fost acuzat in dosarul "Zambaccian" ca, in perioada 2002 - 2004, in calitate de premier, ar fi primit, in mod direct si prin intermediul sotiei sale, Dana Nastase, foloase necuvenite in valoare de aproximativ 630.000 de euro, valoare calculata la cursul de schimb 2002/2004, dar si pentru ca l-a santajat pe Ioan Paun, fost consul al Romaniei la Beijing. Foloasele primite de familia Nastase constau in contravaloarea unor bunuri importate din China si cheltuielile aferente acestor importuri, precum si contravalorea unor lucrari efectuate la imobilele lui Nastase din localitatea prahoveana Cornu si din Bucuresti.

Adrian Nastase a mai fost judecat intr-un dosar de coruptie, cunoscut ca "Matusa Tamara", insa in acesta a fost achitat definitiv, in septembrie 2012, de Completul de cinci judecatori al Inaltei Curti de Casatie si Justitie. In acelasi dosar au fost achitati si Ioan Melinescu si Ristea Proboi, pentru complicitate la fapte de coruptie.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Legal Business »



Setari Cookie-uri