Politistii au facut perchezitii la o firma din judetul Mures si la persoane suspectate ca au pus pe site-uri de streaming filme si muzica, care puteau fi descarcate contra cost, prejudiciul produs prin evaziune si spalare de bani fiind de jumatate de milion de lei, relateaza Mediafax.

Perchezitiile au fost facute la punctul de lucru al unei societati comerciale ce desfasoara activitati in domeniul tiparirii de coduri de acces pentru pagini de internet si la locuintele persoanelor suspectate in acest dosar, in care se fac cercetari pentru infractiuni de punere la dispozitia publicului de opere fara acordul proprietarilor, evaziune fiscala si spalare de bani, se arata intr-un comunicat de presa al Parchetului Inaltei Curti de Casatie si Justitie.

Anchetatorii au adus doua persoane la audieri si au ridicat mai multe calculatoare si unitati de stocare a datelor.

"Din cercetarile efectuate pana in prezent a rezultat ca, in perioada 2011 - prezent, prin intermediul a trei site-uri de streaming cu acces restrictionat (care pun la dispozitia publicului, ilegal, filme si muzica), mai multe persoane au pus la dispozitia publicului opere protejate de drepturi de autor si drepturi conexe, contra unor sume de bani", a precizat sursa citata.

Valoarea sumelor obtinute din activitatile ilegale si supuse procesului de spalare a banilor se ridica la 500.000 de lei, potrivit procurorilor.

Perchezitiile au fost facute, pe baza autorizatiilor emise de Tribunalul Bucuresti, de politisti din cadrul IGPR, luptatori de la Inspectoratul de Politie al Judetului Mures si politisti de la Brigada de Combatere a Criminalitatii Organizate Mures, sub coordonarea procurorilor. Actiunea a fost sprijinita de Directia de Operatiuni Speciale din Politia Romana.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Legal Business »



Setari Cookie-uri