Procurorii Parchetului de pe langa Curtea de Apel Ploiesti care instrumenteaza dosarul Lukoil au extins masurile asiguratorii, punand sechestru asupra unor bunuri ce apartin companiei Lukoil Europe Holdings Bvatrium Olanda pana la concurenta sumei de doua miliarde de euro.

Potrivit unui comunicat dat publicitatii, miercuri dupa-amiaza, de Parchetul de pe langa Curtea de Apel Ploiesti, procurorii acestei structuri au extins cercetarile si au dispus masura controlului judiciar asupra a cinci perasoane, intre care doi cetateni rusi, cu totii angajati ai SC Petrotel Lukoil SA Ploiesti, transmite corespondentul Mediafax.

Totodata, anchetatorii au dispus masuri asiguratorii asupra unor bunuri detinute de Lukoil Europe Holding Bvatrium Olanda si SC Petrotel Lukoil SA, fiind puse sub sechestru conturi bancare, prime de emisiune si actiuni. "In cauza, in urma extinderii certarilor fata de Lukoil Europe Holdings Bvatrium Olanda si fata de S.C. Petrotel Lukoil S.A. Ploiesti au fost extinse si masurile asiguratorii. Acestea au fost aplicate asupra unor bunuri apartinand Lukoil Europe Holdings Bvatrium Olanda, pana la concurenta sumei de 2.007.103.675,74 euro, respectiv asupra conturilor bancare detinute de aceasta entitate juridica la banci comerciale situate in U.K. si Olanda, asupra primelor de emisiune in cuantum de 1.880.931,388 lei, precum si asupra unui numar de 176.840.629 actiuni, detinute de aceasta in cadrul S.C. Petrotel Lukoil S.A. Ploiesti", se arata in comunicatul PCA Ploiesti.

In 2 octombrie 2014, procurorii au facut perchezitii la sediile mai multor companii apartinand Lukoil, inclusiv la rafinaria din Ploiesti, prejudiciul estimat fiind de 1,039 miliarde lei (230 de milioane de euro), din care 112 milioane de euro din evaziune fiscala si restul din spalare de bani. Parchetul Curtii de Apel Ploiesti anunta ca au fost facute 23 de perchezitii la sediile Petrotel-Lukoil Ploiesti, Lukoil Energy&Gas Romania, Lukoil Lubricants East Europe, Agentia Lukom-A-Romania si TP LOG Services, toate din Ploiesti.

In 3 octombrie, la o zi de la perchezitii, Lukoil a oprit productia rafinariei din Ploiesti. De asemenea, Parchetul Curtii de Apel Ploiesti a decis punerea sub sechestru asigurator a produselor rafinariei Petrotel-Lukoil aflate in depozitele si conductele Oil Terminal, pana la concurenta sumei de 1,039 miliarde lei. Informatia a fost transmisa luni de Oil Terminal Bursei de Valori Bucuresti.

In acest context, Lukoil a anuntat ca rafinaria Petrotel-Lukoil si-a incetat activitatea de productie si comerciala, ca urmare a sechestrului aplicat pe materii prime si titei de catre organele de urmarire penala, motiv care a si provocat aparitia afirmatiilor premierului. In 7 octombrie, Lukoil a anuntat ca sechestrul pe conturile bancare si stocurile comerciale de produse ale Petrotel-Lukoil, dispuse ca masuri asiguratorii zilele trecute, au fost ridicate, precizand ca rafinaria va incepe pornirea normala a instalatiilor tehnologice.

De asemenea, directorul general al SC Petrotel-Lukoil SA Ploiesti, Andrey Bogdanov, a fost pus sub control judiciar, fiind urmarit penal pentru evaziune fiscala si spalare de bani.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Legal Business »



Setari Cookie-uri