Un lichidator judiciar din Constanta a fost trimis in judecata de procurorii DNA pentru luare de mita, dupa ce i-a cerut 25.000 de lei si circa 6.000 de euro unui om de afaceri pentru ca datoriile firmei acestuia catre creditori si catre bugetul de stat sa nu mai fie platite.

Potrivit unui comunicat de presa transmis de Directia Nationala Anticoruptie, procurorii Serviciului Teritorial Constanta au dispus trimiterea in judecata, in stare de libertate, a lui Alexandru Vitali Barladeanu, practician in insolventa la data faptei, pentru luare de mita, scrie Mediafax.

Potrivit rechizitoriului, Alexandru Vitali Barladeanu, in calitate de practician in insolventa, i-a pretins, in 5 iunie, unui om de afaceri, denuntator in cauza, 25.000 de lei si aproximativ 6.000 de euro pentru a face acte contrare atributiilor de serviciu, in legatura cu procedura lichidarii care urma sa se declanseze in legatura cu firma acestuia.

"Concret, inculpatul trebuia sa conduca procedura astfel incat datoriile societatii comerciale catre creditori si catre bugetul de stat sa nu mai fie platite, iar bunurile ei sa fie transferate si ascunse, cu scopul evitarii unei eventuale executari silite", se mentioneaza in documentul citat. In 11 iunie, Barladeanu a primit de la denuntator suma de 25.000 de lei din totalul mitei pretinse, moment in care a fost prins in flagrant. Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Constanta.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Legal Business »



Setari Cookie-uri