Fostul primar al comunei bacauane Prajesti Eugen Antica, al carui mandat a incetat in iunie, in urma unei condamnari pentru cumparare de influenta, a fost trimis in judecata intr-un alt dosar, dupa ce ar fi primit peste 43.000 de lei de la firma care a construit sediul primariei pe care o conducea.

Procurorii Directiei Nationale Anticoruptie (DNA) l-au trimis in judecata pe fostul primar al comunei bacauane Prajesti Eugen Antica, pentru luare de mita si efectuarea de operatiuni financiare incompatibile cu functia, cu scopul obtinerii de bani, dupa ce, in calitate de edil, a primit, prin firma pe care o controla, diverse sume de bani. Astfel, sustin procurorii, fostul primar a pretins, in perioada 2006-2008, de la o firma de constructii un procent de 10% din valoarea lucrarilor ce urmau sa fie decontate de Primaria Prajesti, conform unui contract incheiat intre respectiva societate si Consiliul Local, pentru construirea sediului primariei, valoarea investitiei fiind de 1,5 milioane de lei, scrie Mediafax.

”In baza solicitarilor, Eugen Antica a primit suma totala de 43.746,98 lei, in doua transe, in 12 decembrie 2007 si 27 martie 2008, prin intermediul unei alte societati pe care primarul o controla in mod direct. Banii au fost solicitati si primiti pentru ca, in calitate de primar al comunei Prajesti, inculpatul sa asigure desfasurarea in bune conditii a contractului de achizitie publica mentionat anterior, in sensul de a efectua platile cu celeritate”, se arata intr-un comunicat dat publicitatii de DNA.

Potrivit anchetatorilor, primarul Eugen Antica ”a exercitat, in perioada mai 2006-septembrie 2012, activitatile de administrare a societatii comerciale”, printr-un intermediar, fiind astfel in stare de incompatibilitate cu functia publica detinuta. Concret, edilul din Prajesti s-a ocupat de incheierea unor contracte comerciale si a unui contract de credit, de achizitionarea unor utilaje si de cumpararea unui autoturism Toyota pe care l-a folosit in interes personal. Mai mult decat atat, se arata in rechizitoriul procurorilor DNA, Eugen Antica s-a ocupat si de ”gestionarea resurselor umane, respectiv angajarea personalului si stabilirea salariilor, de stabilirea destinatiei sumelor de bani obtinute de societate in urma relatiilor comerciale desfasurate, cu scopul obtinerii pentru sine si pentru societatea pe care o controla, in fapt, de sume de bani ori alte foloase necuvenite”.

Odata cu trimiterea in judecata a primarului de Prajesti, procurorii DNA au pus sechestru asiguratoriu pe un teren arabil detinut de acesta. Edilul de Prajesti si-a pierdut functia in 19 iunie, printr-un ordin al prefectului de Bacau, dupa ce a fost condamnat definitiv la opt luni de inchisoare cu suspendare, sentinta data in noiembrie 2013, pentru cumparare de influenta. Eugen Antica, alaturi de alte 36 de persoane, printre care si fostul primar al municipiului Onesti Laurentiu Neghina, eliberat din functie in aceeasi zi de catre prefectul de Bacau, ar fi oferit anumite sume de bani pentru a obtine note de trecere la examenul de bacalaureat, sustinut in 2010 la liceul din comuna bacauana Podu Turcului. In fapt, Prefectura Bacau a pus in practica o decizie a Inaltei Curti de Casatie si Justitie, conform careia si alesii condamnati cu suspendare isi pierd mandatul.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Legal Business »



Setari Cookie-uri